Wij geloven dat werk de beste manier is om te integreren voor vluchtelingen. Om vluchtelingen naar werk te begeleiden hebben zij ervaringen en contacten met bedrijven nodig. Daarom ontwikkelen wij bedrijvennetwerken. Onze kracht is ons netwerk van sociaal ondernemers die gewend zijn te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en onze kennis van faciliteiten waarmee de gemeente ondernemers die vluchtelingen een plek bieden kunnen ondersteunen. Wij zijn sterk in het ontwikkelen van initiatieven voor ondernemerschap, we spreken de taal van de gemeente én die van bedrijven. Onze kracht is beide werelden te verbinden.

Voor gemeenten                                                                     Voor bedrijven

Meer weten over de wet- en regelgeving rondom vluchtelingen en werk? Benieuwd naar ervaringen van werkgevers en vluchtelingen? Of wil je meer weten over de instrumenten van bijvoorbeeld gemeente Utrecht om de arbeidsparticipatie van vluchtelingen te stimuleren? Lees in ons overzicht ‘Kansen bieden aan statushouders – de Menukaart‘ alles over vluchtelingen en werk.

Direct meer weten over Plan Einstein? Lees dan hier meer over de innovatieve aanpak rondom ondernemerschap voor asielzoekers en buurtbewoners.