De Initiatiefnemers

In Utrecht start in het najaar van 2016 een hotspot voor sociaal ondernemen: de Social Impact Factory Utrecht. Het is een initiatief van de Stichting Social Impact Factory, Seats2Meet.com en Kirkman Company, waarbij zich als snel Legal Impact (Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs) en Buzinezzclub Utrecht hebben aangesloten. Ze hebben samen de Social Impact Factory Utrecht bv opgericht.
De bv huurt de komende jaren het pand aan het Vredenburg 40 van de gemeente Utrecht.

SIF_Logo_Payoff_Blauw_RGB s2m kirkmancompany-320x96
BvdV Buzinezzclub_Slider1

Inclusief netwerk
Han Hendriks, voorzitter van de stichting Social Impact Factory en een van de initiatiefnemers: “De Social Impact Factory is een inclusief netwerk en platform van verschillende soorten organisaties om samen innovatieve en ondernemende businessmodellen te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken. Sinds de lancering op de Social Enterprise Day in mei 2015 bestaat het platform uit ca. 50 Utrechtse en landelijke bedrijven en organisaties, waaronder de Rabobank, EY, Incluzio, de Universiteit Utrecht, MVO Nederland, de Koekfabriek en vele andere. Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de maatschappelijke missie te bereiken, om meerwaarde of ‘impact’ te creëren.”

De kracht van serendipiteit
Mariëlle Sijgers is een van de oprichters van Seats2Meet.com en een van de initiatiefnemers: “Voor ons is ‘serendipiteit’ een van de meest onderscheidende factoren van ons concept, het faciliteren van ‘toevallige ontmoetingen’ die van werkelijke waarde zijn voor het werk dat jij in een S2M locatie aan het doen bent. Deze komen voort uit ons inlogsysteem, waarmee voor iedereen zichtbaar wordt wie aanwezig is in de locatie en vooral met welke kennis en kunde. Wij faciliteren zo relevante samenwerking tussen de aanwezigen, waardoor kwaliteit en waarde wordt toegevoegd aan het werk van de professionals. Nu de Social Impact Factory en Seats2meet.com hun krachten bundelen kunnen de visie op sociaal ondernemen en de ambities van de Social Impact Factory via het netwerk van Seats2meet.com verder worden verspreid.”