Social return

Wat is social return?

Bij aanbestedingen boven €100.000 vragen veel gemeenten een inspanning van min. 5% van de opdrachtsom voor social return. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk maatschappelijke meerwaarde creëren en de werkloosheid terugdringen.

De eerste prioriteit van social return is werktoeleiding. Indien de opdrachtnemer geen mogelijkheden heeft om social return via werktoeleiding binnen de eigen organisatie te realiseren, kunnen leveranciers ook een maatschappelijke activiteit verrichten of steun, hulp of kennis bieden aan een lokaal initiatief of sociale onderneming.

Ben je op zoek naar een invulling voor Social Return?

Wij kunnen helpen jouw social return verplichting in te vullen. Wij faciliteren de matching met (lokale) sociale ondernemers en initiatieven. Dit kan online via de Social Impact Market, of offline via onze Social Return Connector.

Een partner heeft onbeperkt toegang tot de Social Impact Market. Deze markt biedt een etalage op het aanbod van sociale ondernemers en initiatieven en biedt de mogelijkheid sociaal in te kopen. Ben je geen partner van de Social Impact Factory en wil je toch sociaal inkopen? Dat kan indien je met je sociale inkoop social return invult. Wil je meer informatie over hulp bij de invulling van Social Return? Stuur dan een mail naar: socialreturn@socialimpactfactory.com

Meer voordelen en investering voor partnerschap

 

Eisen verschillen per gemeente

De eisen die gesteld worden aan social return zijn voor iedere gemeente anders. Daarom heeft de Social Impact Factory iedere sociaal ondernemer langs de diverse meetlatten gelegd. Op de Social Impact Market kun je duidelijk zien welke instelling voor welke gemeente voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de invulling van social return.