Uitgelicht

KplusV uitvoerings- partner van de Social Impact Factory

De samenwerking tussen KplusV en de Social Impact Factory krijgt een officieel tintje. Sinds 1 oktober 2016 mag KplusV zich Factory partner noemen.

De partners doen samen projecten om sociaal ondernemers en overheden te ondersteunen. Daarnaast begeleidt KplusV de Social Impact Factory om hun concept verder op te schalen.

De missie van KplusV is om samen met klanten innovatieve oplossingen te creëren voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. De samenwerking met Social Impact Factory past naadloos in dit streven. Eén van de kernactiviteiten van KplusV is het ontwikkelen en realiseren van ecosystemen om ondernemerschap te stimuleren of maatschappelijke vraagstukken bij de kop te pakken. Voorbeelden daarvan zijn de platforms bind!, Generation-E en MedtechPartners. KplusV werkt daarin nauw samen met overheden, financiers en natuurlijk ondernemers. “We zien dat er steeds meer behoefte en ruimte is voor sociaal ondernemers en we geloven dat sociaal ondernemerschap één van de oplossingen is die bijdraagt aan de transitie van onze economie”, aldus Joost Clarenbeek.

KplusV en de Social Impact Factory werkten al samen op diverse thema’s, zoals snellere (arbeids-)integratie van statushouders, maatschappelijke kosten-batenanalyses en de programmering voor het nieuwe Staffhorst-pand om daar een echte hotspot van te maken voor innovatie en ondernemerschap. Een logische stap dus om de reeds bestaande samenwerking met de Social Impact Factory te intensiveren.

Meer weten? Hier vind je meer over KplusV