Uitgelicht

Van theorie naar praktijk bij Plan Einstein

De tweede groep vluchtelingen en wijkbewoners hebben deze week hun laatste les van de ondernemerschapscursus van de Universiteit Utrecht afgerond.

Op maandagavond 29 mei presenteerden de wijkbewoners uit Overvecht die de afgelopen acht weken de cursus ondernemerschap volgden hun bedrijfsideeën. De thema’s varieerden van keukens tot rolstoeltoegankelijkheid. Wethouder Kees Diepeveen was aanwezig om naar de pitches te luisteren en de deelnemers hun welverdiende certificaat uit te reiken. Op dinsdag 30 mei presenteert de groep vluchtelingen hun bedrijfsplannen. “Het aanbod van Plan Einstein kwam precies op het goede moment in mijn leven,” zei een deelneemster in haar presentatie. 

Nu kunnen deze deelnemers doorstromen naar het praktijkprogramma van de Social Impact Factory. Tijdens meeloopdagen kunnen ze bedrijven leren kennen die al succesvol zijn in hun vakgebied: De perfecte gelegenheid om vragen te stellen, ervaring op te doen en de kunst een beetje af te kijken. Ook biedt de Factory coaches en mentoren uit ons ecosysteem aan om hen te helpen met specifieke vragen over het business plan of ondernemerschap in het algemeen.Het volgende evenement op 6 juli is gericht op deze twee onderdelen van ons programma. Deelnemers van Plan Einstein kunnen zich daarvoor nu opgeven! 

Lijkt het je leuk om coach of mentor van een deelnemer van Plan Einstein te worden? Leuk! Neem dan contact op via einstein@socialimpactfactory.com voor meer informatie.