Vitaal oud in Utrecht

Organiseer een ‘Carebnb’ voor logeeropvang. Zorg voor digitale buddies voor ouderen. Maak buurten levensloop-bestendig. Dat zijn een paar van de ideeën die bedacht zijn tijdens de werkconferentie over Vitaal oud worden in Utrecht afgelopen december. Voor tien concrete ideeën waar Zilveren Kruis en gemeente Utrecht veel potentie in zien zijn we op zoek gegaan naar enthousiaste initiatiefnemers uit de stad die deze ideeën wilden ‘adopteren’ en met onze begeleiding verder uit wilden werken om het uiteindelijk als plan te ‘pitchen’.

Op dinsdag 5 april zijn we gestart met het pitch-traject ‘Vitaal oud in Utrecht’. Op uitnodiging van de gemeente Utrecht en Zilveren Kruis kwamen ruim 40 betrokken Utrechters samen in De Pionier.

De tien ideeën over (nog) beter oud worden in Utrecht stonden centraal: hoe kom je van idee naar praktijk? Voor maar liefst 9 van de 10 ideeën is een eigenaar opgestaan die, met onze begeleiding de komende zijn/haar idee uitwerkt tot een aansprekende pitch op 18 mei.

Doel? Meer mogelijkheden voor ouderen. Vanuit deze invalshoek reageren ouderen, de  gemeente Utrecht en  het Zilveren Kruis. Als deze laatste partijen overtuigd zijn van deze bijdrage, faciliteren zij waar nodig en mogelijk de realisatie. Kortom: wordt vervolgd!