Uitgelicht

Social return verhoogt productiviteit van de Koekfabriek

Sinterklaas komt dit jaar ook langs bij de Koekfabriek! De Social Impact Factory heeft een match gemaakt tussen het schoonmaakbedrijf GOM (onderdeel van Facilicom) en de Koekfabriek. De medewerkers van regio Noord en regio Amsterdam krijgen dit jaar als Sinterklaasattentie een zakje pepernoten van de Koekfabriek.

Het schoonmaakbedrijf GOM had moeite met het invullen van social return, totdat zij hoorden over de mogelijkheid om social return ook op een sociaal ondernemende manier in te vullen. Omdat ze toevallig net de vraag uit hadden gezet voor een sinterklaasattentie, bood de Koekfabriek hiervoor een goede mogelijkheid om social return in te vullen. De Koekfabriek, een samenwerkingsverband tussen Kookmeesters en Reinaerde, biedt mensen met een verstandelijke beperking dagbesteding als koekenbakkers. Zo staan deze mensen midden in de maatschappij én worden er heerlijke koekjes gebakken.

Extra bestellingen volgen

In eerste instantie werden er door GOM voor de regio Noord 1850 zakjes pepernoten besteld. Dit wekte interesse bij andere regio’s van GOM, wat heeft geleid tot een extra bestelling bij de regio Amsterdam. In totaal zijn er 3.153 zakjes pepernoten besteld door GOM bij de Koekfabriek ter waarde van €7.600,-! Dit levert een enorme extra omzet voor de Koekfabriek. Arthur de Nerée (eigenaar de Koekfabriek):

“Ik heb aan de koekenbakkers beloofd dat als deze bestelling valt we een nieuwe koekmachine kopen en een grotere deegkneder van 75 liter. Hierdoor kan onze productie enorm omhoog! Deze belofte ga ik direct waarmaken.”

Niet alleen GOM is enthousiast over de Koekfabriek, ook wegenbouwbedrijf Harteman is enthousiast. Harteman heeft inmiddels 50 boterstaven van één kilo per stuk bij de Koekfabriek besteld als invulling van social return! En Sinterklaas moet nog beginnen!