Uitgelicht

Bouw mee aan een community supermarkt!

Heb jij interesse in het opzetten van sociale supermarkt? Ben jij actief in het tegengaan van voedselverspilling? Je kunt nu een ondernemende bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een verdienmodel voor een supermarkt voor minima-huishoudens in Almere! Doe mee met de Impact Challenge en ontwikkel je eigen plan van aanpak om in het najaar betrokken te zijn bij de eerste sociale supermarkt in Almere!

Almere wil twee vliegen in een klap slaan: 1) voedselverspilling tegengaan door lokale boeren te helpen hun restpartijen toch nog naar de markt te brengen en 2) dit voedsel brengen naar de doelgroep in Almere die het het hardste nodig heeft. Een community supermarkt die wordt gedragen door de samenleving, toegankelijk is voor iedereen en waar iedereen aan kan bijdragen. Het is een plek voor minima-huishoudens om hun boodschappen te doen, maar ook een plek waar meer sociale waarde gecreëerd wordt op het gebied van ontmoeting en dienstverlening. Hiervoor moet de connectie worden gelegd tussen bestaande sociale initiatieven, (sociale) ondernemingen, lokale leveranciers, hulpverlening en verkopers van voedsel. Aanpalende verdienmodellen van de supermarkt zitten in het aanbieden van ondersteuning op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening, of bijvoorbeeld het opzetten van een sociaal restaurant.

Ben jij een sociaal ondernemer met interesse in retail, in de doelgroep van minima en/of goed in het tegengaan van voedselverspilling? Doe dan mee aan deze challenge en schrijf je in bij Marit.

Deze challenge is onderdeel van Initiate