Uitgelicht

Ondernemende dagbesteding in Zoetermeer

Zie jij kansen als (sociaal) ondernemer om in Zoetermeer mee te bouwen aan een verdienmodel waarin mensen naar vermogen kunnen meedoen en als dat kan kunnen doorgroeien naar een (gedeeltelijk) betaalde baan? Wil jij een stuk van je bedrijf openstellen voor iemand om te ontdekken wat hij/zij kan? Zie jij opties om samen met de gemeente Zoetermeer en andere stakeholders in vier maanden tijd een pilotplan te ontwikkelen om de eerste stappen te zetten in nieuwe kansen voor deze doelgroep? Ben jij ondernemer en wil je graag aan de slag in Zoetermeer met jouw producten of diensten? Dat kan! 

De gemeente Zoetermeer is zoekende hoe je samen met (lokale) sociaal ondernemers werkplekken kan creëren voor mensen die niet zelfstandig kunnen zorgen voor een zinvolle dagbesteding of niet zonder begeleiding kunnen werken. Denk hier aan een jongere die van het speciaal onderwijs afkomt en zich mogelijk kan ontwikkelen tot betaald werk.

Deze mensen kunnen soms doorgroeien naar (betaald) werk, maar vanwege de indeling in ‘hokjes’ en de bijbehorende (financiële) belangen is dat lastig te realiseren. Om mensen te ontwikkelen en naar vermogen mee te laten doen in de maatschappij moet het hek tussen de twee sectoren (dagbesteding en gedeeltelijk betaald werk) worden afgebroken. Om dit te realiseren wil de gemeente Zoetermeer samenwerking tussen partijen uit de dagbesteding en ondernemers op gang brengen. Dit vraagt om ondernemers met lef en innovatieruimte vanuit de overheid om nieuwe verdienmodellen te gaan proberen.

Samen met de gemeente Zoetermeer is de Social Impact Factory op zoek naar (sociaal) ondernemers die gedurende vier maanden tijd hun tanden willen zetten in het ontwikkelen van een plan van aanpak voor een pilot waarin jongeren van wie niet duidelijk is of een baan haalbaar is een plek wordt gegeven om zich te ontwikkelen. Heb jij interesse, reageer dan op deze oproep en stuur een mail naar marit@socialimpactfactory.com en geef aan waarom jij denkt dat jouw product of dienst aansluit bij dit vraagstuk.

Deze challenge is onderdeel van Initiate