Uitgelicht

Social Enterprise Day

Social Enterprise Day

De Social Enterprise Day vond dit jaar alweer voor de derde keer plaats op donderdag 2 juni. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement in TivoliVredenburg. Een prettige plek met een bijzonder uitzicht: namelijk op het voormalige Staffhorstpand, de plek die eind dit jaar Nederlands hotspot zal worden voor sociaal ondernemerschap, de Social Impact Factory Utrecht! Daarnaast feliciteren we Unilever en De Correspondent als winnaars van de Social Enterprise Awards!

Sociaal ondernemerschap is een zeer actueel maatschappelijk thema en staat bij steeds meer organisaties en bedrijven op de agenda. Dit was ook te zien in het diverse publiek waarin grote, gevestigde organisaties, start-ups, sociaal ondernemers en overheden vertegenwoordigd waren. Alle vijfhonderd aanwezigen uit de publieke en private sector waren op zoek naar inspiratie, informatie en kansen om als organisatie meer sociaal te ondernemen.

De dag startte met een plenaire sessie waar sociaal ondernemer Daan Weddepohl van Peerby aan het woord was. Zijn boodschap? ‘Impact en winst moeten samengaan, op weg naar het nieuwe normaal.’ Dit komt overeen met de missie van de Social Impact Factory waarin zowel ondernemerschap als maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan.

Met onze workshop ‘Innovatieve samenwerkingsvormen’ hebben we organisaties meegenomen in onze aanpak die leidt tot meer sociale impact. Samen met de gemeente Utrecht zijn we ook ingegaan op de sociaal ondernemende invulling van social return in de workshop ‘Social Return: succesvol inzetten’. Dit blijft een vraagstuk voor veel bedrijven en gemeenten, gezien het groot aantal deelnemers dat zich had opgegeven voor de workshop. De dag werd afgesloten met de uitreiking van de Social Enterprise Awards, waarbij relevantie voor alle stakeholders (milieu, maatschappij, aandeelhouders, medewerkers, partners en klanten) het criterium was. Unilever en De Correspondent waren de gelukkige winnaars… De Correspondent won de Start-up Award en Unilever de Transformer Award.

De dagvoorzitter sloot de dag af met de stimulerende vraag: Is sociaal volgend jaar het nieuwe normaal? Wat ons betreft is het antwoord daarop helder!

Kijk hier voor een korte video-impressie van de dag.