Uitgelicht

Sociaal voedsel in Almere!

Burendag 2016 in Almere is de Kick-off van een nieuwe sociale voedselcommunity! De afgelopen maanden hebben we met een coalitie bij de stad gewerkt aan een pilotplan voor een sociale voedselcommunity die zich richt op het bereiken van twee doelen:

  1. Het tegengaan van voedselverspilling door lokale partners (boeren, telers, supermarkten) te helpen hun restpartijen toch nog naar de markt te brengen;
  2. Door lokale en gezonde producten te brengen naar de doelgroep in Almere die het het hardste nodig heeft: de minima huishoudens.

Maar de community is er voor iedereen! Iedereen is welkom om van het concept gebruik te maken, en iedereen draagt bij naar vermogen.

Naast het uitgeven van voedsel wordt nog meer sociale waarde gecreëerd door ontmoetingen en hulp aan elkaar centraal te stellen. Hiervoor leggen we verbinding tussen bestaande sociale initiatieven, (sociaal) ondernemers, lokale leveranciers, hulpverlening en verkopers van voedsel.

De eerste start vindt plaats op Burendag, 24 september 2016. Kom dus zeker een kijkje nemen bij Doenersdreef, Wensjes en Voedselloket Almere!