Uitgelicht

Professioneel netwerk rondom vluchtelingen

Wil jouw organisatie zich inzetten voor een succesvolle integratie naar werk van statushouders en een betere toekomst voor asielzoekers? Dan is dit je kans!

Professioneel netwerk
Social Impact Factory bouwt samen met gemeente Utrecht een netwerk van organisaties die hun deuren open willen stellen voor statushouders en asielzoekers. Betrokken partners zijn naast de gemeente Utrecht, onder andere de Utrechtse Uitdaging, de Universiteit Utrecht en Vluchtelingenwerk.

Bedrijven kunnen meedoen door het aanbieden van onder andere meeloop- en taalstages, werkervaringsplekken, kennismakingsperiodes, begeleiding en coaching voor statushouders en asielzoekers. Er is op korte termijn een event om mee te doen, maar we zijn ook op zoek naar bedrijven die zich op lange termijn willen inzetten. Er is ook een mogelijkheid om via eigen ervaringen en expertise mee te helpen het netwerk verder te ontwikkelen.

Utrecht opent deuren voor ongekend talent
Op 23 november organiseert de Utrechtse Uitdaging het evenement ‘Utrecht opent deuren voor ongekend talent’ waarop organisaties kunnen kennismaken met statushouders. Social Impact Factory ondersteunt dit evenement en roept haar eigen netwerk op mee te doen en zelf ook kansen te creëren voor statushouders. Voor dit evenement nodigen we je dus van harte uit, om zo contact te leggen met nieuwkomers en eventuele matches te verkennen. In de week rondom het evenement, 21 t/m 25 november, is er daarnaast de mogelijkheid voor organisaties om hun deuren open te zetten tijdens een rondleiding voor statushouders en asielzoekers. Heb je interesse in het evenement en kun je stage- of werkervaringsplekken of een rondleiding aanbieden?

Meld je aan!
Wil jij deelnemen aan dit event en/of deelnemen aan dit netwerk rondom werk & ondernemerschap voor statushouders en asielzoekers? Reageer dan door dit formulier in te vullen.
Voor overige vragen kun je contact opnemen met maaike@socialimpactfactory.com.