Laatste Nieuws/ Uitgelicht/ Uncategorized

Finale challenge Ondernemende Dagbesteding Zeist

De finale van de challenge Ondernemende Dagbesteding Zeist vond plaats op maandag 3 juli.

De vier geselecteerde ondernemers presenteerden hun ideeën aan een vakkundige jury, bestaande uit de Gemeente Zeist, Triodos Bank, Koekfabriek, Regionale Sociale Dienst en een ervaringsdeskundige. Alle ideeën waren gericht op het creëren van zinvolle en nuttige activiteiten voor mensen in dagbesteding. Met als doel dat mensen in een ondernemende werkomgeving naar vermogen kunnen meedoen, zich ontwikkelen en midden in de maatschappij staan.

Na het juryberaad, waarin de aanwezigen konden genieten van de meegebrachte taarten van de Bijzondere Taartenfabriek, bracht wethouder Fluitman eindelijk het verlossende woord: De Versmarkt en de Bijzondere Taartenfabriek kregen beiden 35.000 euro om hun idee in de praktijk te gaan brengen. Zij bieden werkplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij de Bijzondere Taartenfabriek zich specifiek richt op mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Project Icarus, een ICT dagbesteding voor gehandicapten, ontving een cheque van 10.000 euro.

We zijn erg benieuwd naar de resultaten van hun pilots!