Laatste Nieuws/ Nieuws/ Uitgelicht

Deadline challenge Wachterliedplantsoen: 8 januari!

De gemeente Amsterdam Stadsdeel West heeft de Social Impact Factory gevraagd om de maatschappelijke aanbesteding voor het Wachterliedplantsoen in de wijk Bos en Lommer vorm te geven.

In het Wachterliedplantsoen bevinden zich een paviljoen met een inpandige sportzaal, een kinderboerderij en een speeltuin in een parkachtige omgeving. De laatste jaren is de buurt, zowel fysiek als sociaal, sterk veranderd. Dit was voor de gemeente aanleiding om meer samenhang te creëren tussen de veranderende samenstelling in de buurt en de maatschappelijke voorzieningen die worden aangeboden.


In samenspraak met de buurt zoekt de gemeente naar vernieuwende en sociaal ondernemende oplossingen die de buurtbetrokkenheid en onderlinge interactie tussen mensen versterken. De gemeente wilt een bruisende plek realiseren, waar recreëren, ontmoeten, bewegen en natuur en milieu samenkomen. Voor de aanbesteding organiseert de Social Impact Factory een ‘Impact Challenge’, waarin maatschappelijke instellingen en sociaal ondernemers worden uitgedaagd om bij te dragen aan de vernieuwing van het Wachterliedpaviljoen. De marktuitvraag staat tot en met 8 januari 2018 live op www.amsterdam.nl/wachterlied. Voor meer informatie: stuur gerust een mailtje naar impactchallenge@socialimpactfactory.com.