Laatste Nieuws/ Nieuws

Uitnodiging Stichting Bouwloods & social return

Op 7 december was er op de Bouwloods een bijeenkomst over social return.

Deze bijeenkomst bleek zeer informatief. Vanwege dit succes organiseren de gemeente Utrecht en de Stichting Bouwloods een extra informatiebijeenkomst bijeenkomst. Graag nodigen wij u daarvoor uit bij de Bouwloods op donderdag 1 maart van 13.30 tot 17.00 uur, Pratumplaats 2 in UTRECHT om het met u te hebben over social return. Wat er allemaal gaande is, waar bedrijven tegen aan lopen en wat de kansen voor bouwbedrijven zijn. En om van medewerkers van de Bouwloods te horen wat zij te bieden hebben op het gebied van social return.

Bouwopdrachten van de gemeente Utrecht
Bij veel bouwopdrachten van de gemeente Utrecht is de opdrachtnemer verplicht om een deel van de opdrachtsom in te vullen met social return. Daarvoor zijn in Utrecht verschillende partners te vinden via de Social Impact Market. Voor bouwbedrijven die een social returnverplichting in opdrachten van de gemeente Utrecht hebben, is de Stichting Bouwloods Utrecht een van de mogelijke partners. Waarom dat zo is, vertellen we je graag als je op bezoek komt.

Stichting Bouwloods = 100% social return
Stichting Bouwloods is een machinale timmerwerkplaats waar veel voor bouwbedrijven in onderaanneming gemaakt kan worden. Denk hierbij aan kozijnen en deuren tot complete houten bruggen. Op de Bouwloods vertellen de medewerkers je graag wat er allemaal mogelijk is en kunt je een kijkje in de werkplaats nemen. In de werkplaats vertellen de leermeesters hoe bij de werkzaamheden in de timmerwerkplaats mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden en vervolgens begeleid naar een werkplek bij een timmerwerkplaats of bouwbedrijf. Een opdracht aan de Bouwloods kan voor 100% meetellen in een social returnverplichting aan de gemeente Utrecht.

Groene bouwhekken = ook 100% social return
De Bouwloods is ook partner in het project www.groenebouwhekken.nl, ook 100% social return. Groene bouwhekken maken bouwplaatsen leefbaar! De hekken ‘vergroenen’ de bouwplaats, verminderen de overlastervaring en creëren kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op de werf van de Bouwloods staan de groene bouwhekken voor u op voorraad.

Programma
13.30 uur      Ontvangst met koffie en thee
13.30 uur      Social return in de praktijk, door Reny Haagsma van de gemeente Utrecht
14.00 uur      Directeur Martin Vastenhout van de Bouwloods vertelt wat de Bouwloods kan maken en welke rol mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daarin vervullen
14.30 uur      Bezoek aan de werkplaats en kennismaken met de leermeesters
15.30 uur      Drankje en hapje in het proeflokaal van Brouwerij Maximus.

Aanmelden
Wil je ons een berichtje sturen als je wilt deelnemen aan de bijeenkomst? Dat kan naar info@stichtingbouwloods.nl. Graag aanmelden vóór 24 februari.