Foto van de Next Generation deelneemster Esme

Esmé & Ecowings

Esmé is vanuit de Meewerk Track gaan samenwerken met Ecowings. Deze sociale onderneming upcyclet afgedankte rubber binnenbanden van vrachtwagens.

Andrea Rozemeijer
Team Projecten
Foto van de Next Generation deelneemster Esme

Esmé heeft deelgenomen aan de eerste ronde van The Next Generation. Ze was altijd al geïnteresseerd in de mode-industrie, en voornamelijk de beweging naar fair fashion. Bij The Next Generation wilde ze meer leren over hoe ze binnen deze sector impact kon maken.

Esmé is vanuit de Meewerk Track gaan samenwerken met Ecowings. Deze sociale onderneming upcyclet afgedankte rubber binnenbanden van vrachtwagens. Die komen normaliter op de afvalhoop in India terecht, maar Ecowings maakt hier stoere tassen en accessoires van. Maar hoe kan Ecowings hun duurzame en eerlijke producten beter laten aansluiten op de Nederlandse en Europese markt? Ofwel, hoe kunnen ze meer producten verkopen en hun impact vergroten? Esmé onderzocht de kenmerken van de huidige klantenkring en met welke reden zij producten van Ecowings hebben gekocht. Vervolgens zijn ook potentieel nieuwe klantgroepen benaderd om te achterhalen welke producten het beste aansluiten op de wensen en behoeften van deze doelgroepen. Hierop heeft Esmé een nieuwe communicatiestrategie ontwikkeld om een bredere doelgroep te bereiken.

Met alle kennis en inspiratie vanuit het programma en het meewerken bij Ecowings, heeft Esmé ook haar eigen initiatief, sustainable wardrobe, verder kunnen uitbouwen en organiseert ze ieder seizoen een groot kleding(ruil)-event in ons pand in Utrecht.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen