boeken

Besparen tussen de boeken

Wil je aan de slag met energie besparen en duurzaamheid maar weet je niet hoe? Kom eens praten met de energie-ambassadeurs in de centrale bibliotheek.

Sustainable Cities And Communities Climate Action
boeken

Hoe kan ik besparen?

Veel mensen willen wel aan de slag met duurzaamheid en energie-besparen maar zitten met vragen of weten niet waar te beginnen. Zou het niet handig zijn om dan een praatje te maken met ervaren mensen? Kom in de Bibliotheek eens praten met de energie-ambassadeurs in de centrale bibliotheek Utrecht. Zij zijn er al langer mee bezig en kennen derhalve de mogelijkheden. Bovendien kunnen zij je doorverwijzen naar de juiste mensen, bestaande netwerken of actuele workshops. Zo nemen we met kleine stapjes wat drempels weg voor woningverduurzaming.

Iets lenen in de bieb?

Je kunt bijvoorbeeld ook een verbruiksmeter lenen om zelf te onderzoeken waar al die kilowatt-uren nu eigenlijk naartoe gaan. Of leen de CV-inregelkit waarmee je je CV-installatie optimaal kunt laten functioneren – hoewel dit laatste is weggelegd voor mensen die niet terugdeinzen voor een beetje sleutelwerk. Verder bieden we in de Bespaarbieb het volgende aan: een CO2-meter, een infrarood-thermometer, een waterzijdig inregel-kit voor je Centrale Verwarming en stroommeters voor individuele apparaten.

Andere vragen?

Verder zijn er allerlei dingen te bekijken zoals een besparende douchekop, radiatorventilator, een hoop stalen van diverse soorten lampen en isolatiematerialen. Ook hebben we folders om mensen gericht door te verwijzen. Ook als je nu wel eens wil weten hoe je energie-rekening precies in elkaar steekt, kun je langskomen.

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk