Buurtenergie

Buurtenergie, samen doen!

Een inspiratiesessie waarin Greenchoice vertelt over wat duurzame stroom nu precies is en wat zij de komende jaren in Utrecht gaan doen.

Affordable And Clean Energy Industry, Innovation And Infrastructure Sustainable Cities And Communities
Buurtenergie

In Nederland zijn er buurten die op energiegebied zelfvoorzienend zijn. Ze hebben een laag energieverbruik en wekken stroom duurzaam op. Daarnaast hebben ze vraag- en aanbodsturing van elektriciteit gerealiseerd. Dat kan bijvoorbeeld door elektrische auto’s te laden op het moment dat er voldoende groene stroom beschikbaar is en door het inzetten van batterijen om duurzame stroom op te slaan zodat deze kan worden gebruikt op momenten dat er onvoldoende groene stroom wordt opgewekt.

Meer weten over het programma?

Wil jij hier meer over weten of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw buurt? Laat je door onze sprekers inspireren en praat mee! Energie-U heeft een inspirerende avond georganiseerd over dit onderwerp, het programma ziet er als volgt uit:

18.45 – 19.00 Inloop met koffie en thee.
19.00 – 19.10 Welkom door Energie-U.
19.10 – 19.30 Sander van Schaik van Greenchoice vertelt over wat duurzame stroom nu eigenlijk precies is, welke mogelijkheden er zijn en wat Greenchoice de komende jaren in Utrecht gaat doen.
19.30 – 20.00 Tom Westra van Spectral over voorbeeldprojecten waar wijken de regie in eigen handen nemen voor stroom en warmte en waar uitwisseling centraal staat. Ook vertelt hij over toekomstige regelgeving voor energie communities.
20.00 – 20.20 Robin Berg van We Drive Solar laat zien hoe we met bidirectionele technologie duurzame energie op efficiënte wijze kunnen opslaan en op een later moment terug kan leveren aan het elektriciteitsnet. Hoe kunnen (deel)auto’s uitwisseling en opslag van energie in wijken decentraal mogelijk maken? Meer over Robin Berg…
20.20 – 21.00 Publiek in gesprek met onze experts. Hoe kunnen we de opgedane kennis in Utrecht toepassen? En wat zijn dan de randvoorwaarden? Of zijn er andere brandende vragen?
21.00 – Einde informele netwerkborrel.

Locatie

Meeting Plaza Utrecht
LET OP: Deze inspiratiesessie vindt plaats bij Meeting Plaza Utrecht, Godebaldkwartier 357 in Hoog Catharijne.
Route (met het OV) is als volgt: je loopt vanaf Utrecht CS het stationsgebouw uit richting Centrum. Dan steek je schuin rechts via het stationsplein de hoofdingang van ‘Hoog Catharijne’ in via de schuifdeuren. Dan ga je naar rechts. Vrij snel heb je aan je rechterhand de winkel Lush, daarna ga je naar rechts. Na ongeveer 120 meter vind je aan je linkerhand de winkel ACTION, na deze winkel vind je de kantooringang Janssoenborch. Daar ga je naar binnen en vind je de ‘bel’ van Meeting Plaza. Neem de lift naar de tweede etage. Mocht je Meeting Plaza niet kunnen vinden, neem dan telefonisch contact met ze op dan begeleiden zij je naar de vestiging (telefoonnummer 030 2337010).

Wist jij dat er in Nederland buurten zijn met een eigen energiesysteem? Benieuwd hoe dat werkt en wat de mogelijkheden voor jouw buurt zijn?
Koop je kaartje via onze site of direct via eventbrite.

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk