Contracteren

Crash course: Duurzaam contracteren

Duurzaam contracteren breekt met de gangbare manier van contracteren. Uitgangspunt in een duurzaam contract is de gedeelde visie, met inzicht in elkaars intenties, waarden en missie.

Responsible Consumption And Production
Contracteren

Heb jij ook te maken met vuistdikke contracten vol slimmigheden? Maar zegt dat stemmetje in je hoofd dat die toch niet helemaal aansluiten bij de gang van zaken in jouw organisatie en bij jouw eigen set van normen en waarden? Want zeg nou zelf, handelen uit vertrouwen voelt toch beter dan vanuit wantrouwen. Wij nemen je graag mee in het contracteren van de toekomst!

Je kent ze wel, die dikke contracten met als doel het afdekken van alle risico’s. Een poging om alle mogelijke problemen te voorspellen en te beheersen. Niet de relatie is leidend, maar het eenzijdig belang. Ten koste van de ander. Maar hoe goed zijn deze voorspellingen en wat doet het met een relatie als partijen de houding van ‘toekomstige vijanden’ als uitgangspunt nemen? Deze manier van contracteren sluit vaak niet aan bij de business, de waarden van een organisatie en de bedoelingen van partijen om een duurzame relatie aan te gaan en past zeker niet bij de intentie van sociaal inkopen.

Het goede nieuws: het kan ook anders! Duurzaam contracteren of Conscious contracting (ook wel bewust of integer contracteren) breekt met deze gangbare manier van contracteren. Uitgangspunt in een duurzaam contract is de gedeelde visie, met inzicht in elkaars intenties, waarden en missie. Niet redenerend vanuit juridische risico’s, maar vanuit gefundeerd vertrouwen. Alles in duidelijke taal en bedoeld als bruikbaar en dynamisch document. Merlijn Mazairac en Marco Bosch van ONE15 nemen je graag mee in hun kijk op contracteren.

De sprekers:

Merlijn Mazairac:

Merlijn voelde zich, na jarenlang werkzaam te zijn geweest als jurist in de advocatuur en het bedrijfsleven, bij ONE15 meteen als een vis in het water. Een organisatie waar vrijheid, vertrouwen verantwoordelijkheid een gegeven zijn en zelforganisatie het uitgangspunt. Zelf is Merlijn een professional die zaken bespreekbaar maakt en verbinding zoekt met de mensen om haar heen. Iemand die op deuren klopt, ook al lijken ze potdicht. Zij gelooft in de kracht van duurzaam contracteren, denkt hierin mee, vraagt hierover door en enthousiasmeert iedereen om terug te gaan naar de basis. Naar waar het allemaal om draait in het zakendoen: vertrouwen.

Marco Bosch:

Marco is een senior jurist bij ONE15, met ruim twintig jaar ervaring als jurist in het bedrijfsleven. En het klinkt misschien gek voor een legal professional, maar Marco is echt van het dejuridiseren. Vaak lijkt iets alleen een juridisch issue, maar zit er eigenlijk wat anders achter. Je kunt bijvoorbeeld een contract wel volledig dichttimmeren, maar dat zorgt nog niet perse voor vertrouwen. Gedreven door nieuwsgierigheid gaat Marco liever direct op zoek naar de kern van een transactie. Om zo vroegtijdig eventuele blokkades weg te nemen en te zorgen voor een ‘free flow of business’.

Social Impact Factory de Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Reserveer vandaag online