de andere vakantie

De Andere Vakantie

Met De Andere Vakantie van School for Purpose Leadership willen we aandacht besteden aan wat wij de cirkel van betekenisvol leven noemen.

Good Health And Well-Being Decent Work And Economic Growth
de andere vakantie

Je had het anders gepland, of nog helemaal niet. Vakantie. En je wilt die tijd wel goed besteden want je hebt genoeg vragen. Hoe het verder moet. Hoe jij verder kan. Tijd om op adem te komen. Overal om je zien lees je het, zie je het? Gaan we door waar we gebleven waren, of is deze crisis een wake-up call?

School for Purpose Leadership

Met De Andere Vakantie van School for Purpose Leadership willen we aandacht besteden aan wat wij de cirkel van betekenisvol leven noemen. Wat weet je (en wat niet)? Waar ga je voor staan (en waar twijfel je nog)? Wat is er nodig om je route te bepalen in leven en werk? Waar wil je van betekenis zijn? En waarom eigenlijk?

Hoe?

Hoe gaan we Anders Verder? Economisch, sociaal, maatschappelijk, persoonlijk. Blijft de vraag, hoe pak ik het leven en werk weer op? Waar ga ík anders verder?

In de week van De Andere Vakantie gaan we iedere ochtend in op dit soort thema’s. Door reflectie, verbeelden, je weg zoeken en vinden, samen delen met de anderen, maar ook spelen en je stem vinden. Twee van de vijf middagen is er een programma. De andere drie middagen ga je zelf aan de slag met een zeer persoonlijke opdracht.

Mijn boek ‘Ertoe doen, de cirkel van betekenisvol leven’ zal de rode draad zijn, waarin ik schrijf dat die cirkel altijd begint bij dat wat je wel en nog niet weet. Ook komt het moment van erkennen, gaan staan, het licht opzoeken. Om je weg te vervolgen met een kundige aanpak, wat staat je te doen, hoe geef je dat vorm? Om de cirkel te sluiten – en door te zetten – in het besef dat in jouw leven de rol van compassie – de ander, de samenleving, de wereld – het cement is dat jouw handelen stevig maakt.

In De Andere Vakantie veel aandacht voor jouw persoonlijke vragen, juist, want jij weet dat het vervolg van jouw reis in werk en leven altijd verankerd is met wie jij bent en wilt zijn. Dat betekent dat de hele week niet zomaar vastligt, maar meandert op de dynamiek van jou en de groep.
De Andere Vakantie is dus vooral die week van nu eens tijd nemen om uit te vinden hoe jij de draad oppakt. Het ijzer smeedt. Er werk van gaat maken.

Wie?

Ron van Es is psychosyntheticus en founder van School for Purpose Leadership. Hij heeft een achtergrond als filmmaker bij de publieke omroep waar hij programma’s maakte over cultuur, samenleving en zingeving. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken en partner bij Purpose Day.

In de week van 24 – 28 augustus werk ik samen met Stephan Ummelen in Utrecht. Stephan is co-founder van Waardengedreven in Utrecht. ‘Waardengedreven helpt organisaties met een maatschappelijk doel. Door ze betere verhalen te leren delen over waar ze écht voor staan.’ Je werkt vijf ochtenden en 2 middagen met ons, maar slaapt en werkt verder thuis.

Programma:

Elke ochtend beginnen we om 09.30 met goede koffie en inchecken. Daarna gaan we als groep de diepte in. We eindigen met een heerlijk (vega)lunch en je gaat in de middag zelf aan de slag. Behalve de dinsdag en de vrijdagmiddag. Dan is er een speciaal programma (zoveel mogelijk buiten).

  • Maandagochtend. Inchecken. Waar sta je nu, waar wil je heen? Naast het verlangen om ergens aan te komen ook de praktische vraag: hoe dan, wat houdt je nu tegen?
  • Dinsdagochtend. Weten. Waar heb je weet van? Wat is nog verborgen? Waar ben je
  • geraakt, hoe voel je de pijn van dat wat je wilt? Deze ochtend gaat over verlangen.
  • Dinsdagmiddag. Je gaat een labyrint maken en lopen met de vragen die je opdeed in de maandag – en dinsdagochtend sessies.
  • Woensdagochtend. Erkennen. Durf je te koop te lopen met je ideeën? Kun je in het licht gaan staan? Welke antwoorden kun je toelaten inmiddels en waar vat je de moed?
  • Donderdagochtend. Kunde. Als er geen plan is, is er ook geen weg. Als er geen doel is, is er ook geen aankomst. Deze ochtend gaat over de voorbereiding, de actie, de plannen.
  • Vrijdagochtend. Je bent niet alleen op deze wereld, alles wat je onderneemt doe je voor een ander. Hoe kun je vanuit compassie leven? Waar ligt verbinding? Wat leren relaties jou?
  • Vrijdagmiddag. Je leert je eigen verhaal te vertellen. Hoe ga je hier weg en wat vertel je bij thuiskomst. Hoe ziet de rest van de tijd die volgt eruit met en in jouw verhaal?

Kosten

Voor de week in Drenthe, Rotterdam, Utrecht en Nij Beets geldt een tarief van 75,- (ex btw) per dag. Inclusief dit tarief is de heerlijke lunch en boek Ertoe doen (winkelwaarde 25,-). Voor de week in Huissen geldt een ander tarief (je blijft daar slapen) en ook voor de week in Den Haag geldt een ander tarief, nl. 95,- (ex btw) per dag. Ook hier met de heerlijke lunch en het boek.

Meer info over het boek ‘Ertoe doen’: https://www.purposeleadership.nl/ertoe-doen/

Aanmelden

Meld je aan via ron@purposeleadership.nl o.v.v. van welke week je wilt bijwonen.

Uiteraard houden we rekening met de RIVM regels.

School for Purpose Leadership – www.purposeleadership.nl

Locatie

Utrecht – Social Impact Factory

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen