Iederal

De zin van het leven

Laat je inspireren door schrijver en journalist Fokke Obbema. In dit open interview stel je samen met het publiek de vragen!

Good Health And Well-Being
Iederal

Laat je inspireren door schrijver en journalist Fokke Obbema. Formuleer met de andere deelnemers vragen die je altijd al had willen stellen. Of waarvan je niet wist dat je ze had. Aan de hand van deze vragen wordt de spreker geïnterviewd.

Fokke Obbema kreeg in 2017 in zijn slaap een hartstilstand. Gelukkig was zijn vrouw wakker. Obbema overleefde. Maar in het verwerkingsproces daarna drong de vraag naar de zin van het leven zich aan hem op. Hij besloot anderen de vraag ook voor te leggen. Hij sprak met veertig mensen. Allemaal gaven ze een eigen antwoord op de centrale vraag: wat is de zin van het leven?

Obbema vertelt over zeven inzichten die de gesprekken hem hebben opgeleverd. Niemand heeft de zin van het leven op zak. Maar wie de vraag niet uit de weg gaat, wint wel aan wijsheid.

Fokke Obbema is journalist, redacteur en schrijver. Na zijn doodervaring houdt hij zich bezig met de vraag wat het bestaan – tot nu toe – voorstelde. En: Waar zou het leven over moeten gaan?

Dit interview vindt plaats bij de Social Impact Factory in Utrecht. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je aan en koop een kaartje via deze link.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen