Escape to/with circularity

We willen allemaal die duurzame samenleving. Maar hoe kom je daar? Onderwijs speelt daarin een grote rol. Hoe zet je onderwijs over duurzaamheid zo op dat het leerlingen motiveert?

Industry, Innovation And Infrastructure Climate Action Responsible Consumption And Production Sustainable Cities And Communities
We willen allemaal die duurzame samenleving. Maar hoe kom je daar? Onderwijs speelt daarin een grote rol. Hoe zet je onderwijs over duurzaamheid zo op dat het leerlingen motiveert? Patrick van der Hofstad, directeur van Stichting Technotrend, vertelt aan de hand van een lopend project in Utrecht hoe Stichting Technotrend dat doet. Dat doet hij samen met Denny van Beusichem, docent techniek op het Globe College in Utrecht. Leerlingen van het Globe college en X11 Media en Vormgeving maken circulaire escape rooms, in opdracht van circulair werkende organisaties. Deze zetten ze in om hun bezoekers te informeren over wat er allemaal circulair is aan hun pand. In de lezing leggen Patrick en Denny uit hoe het netwerk van scholen en circulair werkende bedrijven is gegroeid en welke intenties in het netwerk leven om het onderwijs te versterken, maar tegelijkertijd ook circulariteit meer op de kaart te krijgen. Wat zijn dan de succesvoorwaarden in zo’n project? In deze interactieve lezing gaan Patrick en Denny in gesprek met de deelnemers online of in de zaal.
Speel zelf de escape game!
Bezoekers van het festival kunnen niet alleen in ene lezing horen over circulaire escaperooms, maar kunnen deze ook spelen! Derdeklassers vmbo van het Globecollege hebben voor ANNE, een duurzame ontmoetingsplek in hartje Utrecht, een escaperoom gemaakt. Wist u dat in het pand van ANNE talloze circulaire materialen zijn verwerkt?
Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory