Het Grote Utrecht Stadsdiner en talkshow RTV Utrecht

Op 17 oktober eet heel Utrecht samen als één grote familie op verschillende locaties in de stad.

No Poverty

Het Grote Utrecht Stadsdiner

Op 17 oktober eet heel Utrecht samen als één grote familie. Op verschillende locaties in de stad ontmoeten Utrechters elkaar om samen een maaltijd te eten. Bijvoorbeeld in de Grote Hal in de Bibliotheek Neude. RTV Utrecht verzorgt tijdens deze maaltijd een talkshow. Presentator Gabriel Erlach gaat in gesprek met (kookboeken)schrijver Ronald Giphart, chef-kok Jasper Kaan (restaurant De Klub), wethouder Maarten van Ooijen, volkszanger Herman van Tongerloo, Marry Mos van de Armoedecoalitie en diverse ervaringsdeskundigen. Voor € 7,50 kun je mee-eten, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Georganiseerd in samenwerking met Stichting Dialoog, De Armoedecoalitie, Sharing Arts Society en RTV Utrecht.
Je kunt ook zelf thuis aan de slag met het Grote Utrecht Stadsdiner-pakket, samengesteld door chef-kok Jasper Kaan. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Utrecht.

Muziek, talks, verhalen, hapjes en workshops

Naast het diner is er op 17 oktober van 14.00 – 20.00 uur in de Bibliotheek Neude een uitgebreid programma met talks, muziek, optredens, lekkere hapjes en workshops. Zo kun je naar een interactieve workshop van theatermaker Bright Richards (New Dutch Connections) rond het Afrikaanse begrip Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’. In Het Nieuwe Normaal, Arm, rijk en corona, praat je met o.a. Arjen Vliegenthart (NIBUD) over de financiële crisis, nieuwe werkloosheid, toenemende ongelijkheid én over solidariteit. Je verhalen kun je delen bij Waargebeurd en in de Verhalenbank. Kinderen kunnen naar de Kinderdialoog, hapjes maken met chef-kok Jasper Kaan of naar een doe-workshop van theatermaker en beeldend kunstenaar Gerbrand Bos (voor 12+). En er is live muziek van Samen Muziek Maken Utrecht, Herman van Tongerloo & Han Bavink.
Al deze programma’s zijn gratis toegankelijk, je moet wel vooraf reserveren.

Kijk voor meer informatie op bibliotheekutrecht.nl/biebvooreenbeterewereld. Alle informatie over maaltijden bestellen, mee-eten of een verhaal aanleveren vind je op www.stadsdinerutrecht.nl

Bieb voor een betere wereld is mede mogelijk gemaakt door Stichting Pica en Fonds voor Cultuurparticipatie.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen