Hoe gaan we in Utrecht van het aardgas af?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om samen met andere bewoners alternatieven voor gas aan te wenden? Kom naar de kennissessie van Energie-U om hier samen met Eneco en klimaatbureau HIER over te discussiëren.

Affordable And Clean Energy Partnerships For The Goals

Utrecht gaat op een andere manier verwarmen dan met aardgas. Nu is er al stadsverwarming, van oudsher verwarmt op aardgas, sinds 2019 gedeeltelijk ook op hout en vanaf 2022 ook door een grote warmtepomp bij de rioolwaterzuivering. Maar er zijn veel meer warmtebronnen!

Energie-U heeft Eneco bereid gevonden hier meer over te vertellen. HIER klimaatbureau vertelt over de mogelijkheden voor bewoners om in nieuwe warmtebronnen deel te nemen, als klant, mede-eigenaar of op andere manieren.
Energie-U onderzoekt samen met Eneco en HIER wat er mogelijk is met bewonersparticipatie bij collectieve warmte in Utrecht. Deze sessie in 1 van de manieren om mensen over dit onderwerp te informeren en erbij te betrekken.

Over Energie-U

Energie-U organiseert een kennisreeks van bijeenkomsten rondom de energietransitie. Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie uitgewisseld, worden beleidsmogelijkheden in Utrecht verkend en kun je luisteren naar inspirerende verhalen uit de rest van het land.

Ook voor praktische zaken thuis kun je altijd bij Energie-U terecht. Bezoek Energie-U op vrijdag in ANNE of ga voor energieadvies langs bij de bespaarbieb in de Utrechtse bibliotheek. Voor praktische vragen over isolatie, besparing, verwarming, kun je ook terecht op de website van EDWIN: het Energie-U Duurzaam Wonen Inspiratie Netwerk.

Programma

19:00 uur Inloop
19:30 uur Inhoudelijk Programma met diverse sprekers
21.30 uur Borrel

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk