houtbijeenkomst

Houtbijeenkomst

Een bijeekomst waar gepraat wordt met experts, bouwbedrijven, kennisinstellingen en overheden over verantwoord bouwen met hout.

Responsible Consumption And Production Climate Action
houtbijeenkomst

De Tegenlicht-uitzending van 18 oktober 2019 heeft veel stof doen opwaaien rond het thema ‘bouwen met hout’. Sindsdien zijn veel organisaties met dit thema bezig. Omdat we merken dat het gesprek gaat over de vele voordelen van bouwen met hout, maar niet vaak over de risico’s bij de herkomst van dit product en de kansen voor hout uit eigen land en regio, gaan wij graag met elkaar in gesprek over dit thema. Op 22 september organiseren de NMU en gemeente Utrecht namens Alliantie Cirkelregio Utrecht een bijeenkomst over het thema:

Verantwoord bouwen met hout. Hoe dan?

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 september van 13:30 tot 16:30 en is digitaal, waarschijnlijk via Zoom. Tijdens deze bijeenkomst praten we met experts van maatschappelijke organisatie, bouwbedrijven, kennisinstellingen en overheden over verantwoord bouwen met hout. Hoe duurzaam is bouwen met hout nu eigenlijk? Waar moet al dat hout vandaan komen? Van ver of dichtbij? Hoe organiseer je een circulaire houtketen? Hoe kunnen markt en overheid hierin samenwerken? We bespreken de kansen en uitdagingen en komen met suggesties voor oplossingen.

Onze moderator, Esther van der Voort, interviewt o.a. Mark Kemna van FSC Nederland, Mantijn van Leeuwen van NIBE, Jan Maurits Schouten van Houtwereld en Mark van Benthem van Probos. 

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen