Mind the body

Lezing | Ondernemen: gezond naar de top

Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk jouw doelen behaald, je genoeg ontspanning hebt en waarom is dat eigenlijk belangrijk?

Good Health And Well-Being Decent Work And Economic Growth
Mind the body

Hoe zorg je ervoor dat je resultaten behaald en ontspanning behoudt? Als ondernemer heb je doelen gesteld, beloftes gedaan en moet je leiding geven. Het schip gaat zo hard als dat jij gaat. Dit is een grote verantwoordelijkheid en vraagt veel van jou als leider. Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk jouw doelen behaald, je genoeg ontspanning hebt en waarom is dat eigenlijk belangrijk?

In deze lezing wordt de luisteraar meegenomen in een ervaring van het beklimmen van de Mont Blanc. Hoe was om richting de top te klimmen? Welke fysieke en mentale uitdagingen kom je tegen en wat kun je daar in het ondernemen van leren?

Wat nemen de luisteraars mee?

  • Het verschil te maken van vitaal zijn en hard werken naar high performance habits.
  • Nadenken over wat ze gelukkig maakt, ipv wat ze rijk maakt.
  • Inspiratie en motivatie om voor hun ‘top’ te gaan.
  • De weerstand die opkomt wanneer ze eigenlijk voor een vitale keuze staan.
  • Kennis over mogelijke gezonde gewoontes.
  • Opschrijven wat voor hen belangrijke aspecten zijn waartussen ze de balans willen zoeken.

Over de spreker

De spreker van deze editie is Gerben Roosink oprichter van Mind the Body en een ondernemer die een bijzonder pad heeft bewandeld.

Mijn drijfveren. Als kleine jongen droomde ik ervan om profvoetballer te worden. Ik zag mezelf interviews geven en daarmee andere jongeren inspireren dat als ik het kan zij het ook kunnen. Helaas was mijn Growth-Mindset op jonge leeftijd nog niet ontwikkeld om te blijven focussen op voetbal en koos ik voor de Mariniers en later voor de Kunstacademie, alles met hetzelfde doel. De wereld inspireren met de gedachte: als ik het kan, kan iedereen het.

Mind the Body. Met Mind the Body heb ik mijn ervaring bij de Mariniers (realisatie), het afronden van de Kunstacademie (creatie) en werkervaring bij trainingsbureau Brout (gedragsverandering) bij elkaar gebracht. Daarna heb ik meerdere persoonlijkontwikkelings-, psychologie- en lichamelijke bewegings cursussen gevolgd om te leren hoe we als mens onze potentie kunnen benutten.

Practice what you preach. Zelf ben ik dagelijks bezig mijn eigen potentie te ontwikkelen en vrijheid te creëren. Dagelijks ontwikkel ik me door middel van meerdere sporten (o.a. outdoor, callistics, boksen) en het ondernemen. Daarnaast speel ik gitaar en ben ik mijn grootste angst aan het overwinnen: zingen. Sinds het oprichten van Mind the Body heb ik exact de vrijheid gecreëerd die ik altijd wilde (en het is slechts het begin).

Deze lezing zal plaatsvinden bij de Social Impact Factory in Utrecht.
Wil je bij deze lezing aanwezig zijn? Dan vragen wij je via Eventbrite een (gratis) ticket te reserveren. De Social Impact Factory houdt rekening met de Covid-richtlijnen
.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen