grutto

Natuurcollege | De favoriete vogels van Camilla Dreef

Het natuurcollege over de favoriete vogels van Camilla Dreef is deel van een reeks natuurcolleges op Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn.

Quality Education Life On Land
grutto
Lepelaars en grutto’s

Tijdens dit natuurcollege vertelt Camilla o.a. over lepelaars en grutto’s. Aan het begin van de jaren 1970 waren lepelaars bijna uitgestorven. Nu broeden er ruim 2.500 in ons land. Dat is uniek voor Noordwest-Europa. In onze omringende landen broeden er bijna geen lepelaars.

Met de grutto gaat het daarentegen slecht. Bijna 90% van de wereldpopulatie broedt in ons land. Ze hebben het echter moeilijk op onze intensief beheerde akkerlanden. Vanaf 1990 is hun aantal dramatisch achteruit gegaan. Een bijzondere vogel met een belangrijk beschermingsverhaal waar je zelf actief een bijdrage aan kunt leveren.

Natuurcolleges op Steede Hoge Woerd

Het natuurcollege over de favoriete vogels van Camilla Dreef is deel van een reeks natuurcolleges op Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Steede Hoge Woerd is één van de stadsboerderijen van de stichting Utrecht Natuurlijk. Een keer per maand (meestal de laatste donderdag van de maand) komt een onderwerp aan bod over natuur in de stad Utrecht en in de provincie.

Berlin
Direct zelf online ruimte reserveren

Nieuw reserveringssysteem