online marketing

Nu investeren in marketing of niet?

Waarom online marketing voor veel sociale ondernemers niet lukt. En jij nu de eerste stap kan zetten! Zelfs als sociale ondernemer.

Decent Work And Economic Growth
online marketing

Ook in een onzekere tijd….

Hoelang gaat de anderhalve meter ons leven en onze impact business bepalen? Hoe komt de economie weer op gang? We weten het allemaal niet zeker. 

Maar een ding is WEL zeker: je hebt NU en NA de Corona crisis als impact maker een cadeautje te geven. Dat staat rotsvast.

Waarom online marketing voor veel sociale ondernemers niet lukt. En jij nu de eerste stap kan zetten! Zelfs als sociale ondernemer.

Ik gun je dat jij op stoom bent als de economie weer gaat opstarten. Zodat je een connectie maakt met potentiële klanten en zichtbaar bent met super relevante content. Of er nu een crises komt of niet, hoe groot die ook mag zijn. Als je kiest om door te gaan met impact maken – dus met je bedrijf – investeer dan! Investeren in marketing ga je op korte of lange termijn terugverdienen. Sowieso. Is het niet nu – nu de economie op een laag pitje pruttelt – dan is het straks als het weer op volle toeren draait.

Waarom is online marketing lastig las het niet je vak is? Omdat we: 
 • Doen wat we kunnen: “Zo moeilijk is marketing toch niet?”
 • Te bescheiden zijn: “Heb nu al zo vaak verteld wat we doen, nu weten ze het toch wel?”
 • Geen focus hebben: “Heb nog zoveel te doen, die e-mailing doe ik volgende week.”
 • Vergeten het verhaal te vertellen: “Iedereen weet toch wel waarom ik de wereld een beetje beter wil maken.”
 •  Denken dat een goed initiatief zichzelf verkoopt: “Er zijn zoveel bedrijven zonder marketing groot geworden, dat lukt mij ook.”
 • Werken IN ons bedrijf maar niet AAN ons bedrijf: “Eerst mijn klanten helpen, daarna werk ik aan mijn eigen bedrijf.”

Als het heel makkelijk was, was het je wel gelukt. Krachtige online marketing vraagt aandacht. Omdat het je helpt om meer impact te maken. Om te groeien wil je bouwen aan zichtbaarheid want met zichtbaarheid leren steeds meer mensen je kennen. Met een solide basis bouw je met veel meer gemak aan zichtbaarheid via online kanalen. Zodat je vol vertrouwen e-mails schrijft, met gemak regelmatig zichtbaar bent, mensen je leren kennen en resoneren op je impact bedrijf. Het is net als met andere relaties: maak contact. Door je eigen echte verhaal te vertellen aan mensen die dat interessant vinden.

De eerste stap die je kan zetten is Reflectie: Wat is je eigen echte verhaal (propositie) en wie vinden jouw verhaal interessant (je ideale klant).

Omdat je de markt gaat bestieren om impact te maken, heb je focus nodig en stel je doelen: Wat is de omzet in 2020? Met welke producten ga je die doelen behalen? Met welke niet (maar hebben wel een functie in het bedrijf waardoor je meer impact maakt)? Welke soorten waarden maak je de komende 3 maanden? Welke financiële waarde haal je zodat je een financieel gezonde social enterprise hebt?

Met deze bouwstenen leg je een fundamentele pijler voor online marketing.

Ben je toe aan de volgende stap in online marketing? Wie weet kan ik je helpen met het helder krijgen van je marketing potentie. NU. Voor de toekomst. Ben je klaar voor een spiegel? 

Eens in de twee weken maak ik ruimte voor ondernemers uit het netwerk van de Social Impact Factory om in een half uur samen het marketingpotentieel helder te krijgen. Vooraf krijg je een thuiswerkopdracht zodat we daarna een ‘deep dive’ in je impact bedrijf kunnen nemen. Via Zoom gaan we een half uur aan de slag! 

Wanneer?

 • Woensdag 3 juni tussen 11.30 uur en 12.30 uur 
 • Donderdag 4 juni tussen 14.00 uur en 17.00 uur
 • Donderdag 11 juni tussen 9.00 uur en 12.00 uur
 • Vrijdag 12 juni tussen 10.30 uur en 12.00 uur
 • Donderdag 25 juni tussen 9.00 uur en 12.00 uur
 • Vrijdag 26 juni tussen 10.30 uur en 12.00 uur

Stuur me een mail om een afspraak te maken: willemijn.huisman@gmail.com

Willemijn Huisman

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen