Onkruid bestaat niet: Aan de slag met de brandnetel

In samenwerking met The Green House in Utrecht organiseert 'Onkruid Bestaat Niet' een workshop ‘materialen maken met brandnetels'.

Responsible Consumption And Production Life On Land
0 ticket over

De brandnetel, een prikkelende plant. Die daardoor voor irritatie kan zorgen. Maar wist je dat deze plant op veel manieren ook heel nuttig is? Dit zomerseizoen onderzoekt Onkruid bestaat niet de brandnetel. We zullen een aantal recepten voor jullie schrijven, deze testen én delen.

Workshop

In deze workshop gaan we zelf papier scheppen en touwdraaien van brandnetels. We beginnen met een wandeling door de wijk, waarin we je vertellen over al het goede van de brandnetel. We gaan op zoek naar brandnetels, maar ook andere planten die je in je papier zou willen verwerken. Door te experimenteren met verschillende plantensoorten en verhoudingen tussen plant en krant krijg je elke keer een uniek stuk papier. Aan het eind van de workshop mag je het zelfgemaakte papier, touw én de brandnetel-kit naar huis meenemen.

In samenwerking met The Green House in Utrecht organiseert ‘Onkruid Bestaat Niet’ op 26 september een workshop ‘materialen maken met brandnetels’. Ben jij benieuwd? Meld je snel aan, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie ook op de website van Onkruid Bestaat Niet.

Programma

13:00 uur Verzamelen bij The Green House
13:05 uur Wandeling door de wijk: op zoek naar brandnetels!
13:45 uur Terug bij The Green House met een rondleiding, drinkpauze en uitleg over brandnetelpapier
14:00 uur Gedeelte papier maken
15:00 uur Gedeelte touw maken
15:30 uur Keuze verder met touw of papier
16:00 uur Afronding van de workshop met een hapje en een drankje

Aanmelden:

In navolging van de Corona maatregelen is er op volledige veilige wijze plaats voor maximaal 12 personen. Minimaal aantal deelnemers is 6 . Wil je vooraf komen lunchen of achteraf dineren bij The Green House, reserveer dan even je plaatsje via www.thegreenhouserestaurant.nl/reserveren

Prijs:

€ 24,95 p.p. inclusief wandeling, workshop met kruidenlimonade en een afsluitend drankje en hapje. Wil je gelijk de kit mee naar huis nemen? Voor een totaalprijs van € 39,95 p.p. zorgen we dat je die na afloop in een mooi pakketje mee kunt nemen.

Ben je benieuwd naar andere events op het gebied van duurzame thema’s in Utrecht? Bekijk dan de online kalender van de Social Impact Factory.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen