QKunst – Workshop en rondleiding ‘Symbiose’

Woensdag 29 november organiseert QKunst bij Social Impact Factory Utrecht een unieke workshop van kunstenaar Jamie Nee en aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling Symbiose.

Life On Land

Woensdag 29 november organiseert QKunst bij Social Impact Factory Utrecht een unieke workshop van kunstenaar Jamie Nee en aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling Symbiose.

Workshop CARPE DM (Pluk je Darm Microbiota) door kunstenaar-activist Jamie Nee

Er leven ongeveer 2 kilo aan bacteriën in en op ons lichaam maar we kunnen het ons moeilijk voorstellen. Hoe zien ze eruit, wat doen ze precies en waar zitten ze allemaal? Medische wetenschappers zagen microben voorheen meer als vijand, maar nu blijken ze vaak juist bondgenoot. Tijdens deze unieke workshop krijg je een spoedcursus Microbiota en ga je een deel van je microbiota cultiveren op een petrischaaltje. Bijvoorbeeld uit je neus, oog, mond, oksel, kruis of darm. Hieruit ontstaan de meest fascinerende beelden! De schaaltjes worden door Jamie Nee opgekweekt en als ze klaar zijn krijg je jouw microbiota (met een laagje epoxy) mee. Je kan het object daarna bijvoorbeeld als sieraad dragen.

Tijd: 15:00 – 17:00 uur Workshop Carpe DM

Plek: Zaal 1 in Social Impact Factory Vredenburg

Toegang: bepaal je eigen prijs

Rondleiding Expositie ‘Symbiose’

Jamie Nee en Emmy van de Grift zijn geboeid door de krachtige werking van schimmels en bacteriën. De vormen en kleuren in Emmy’s werk komen voort uit diens onderzoek naar structuren en organismen uit de natuur. Het werk is een hedendaagse interpretatie van de traditionele techniek van glas in lood. De activistische Jamie Nee wil mensen stimuleren om meer te leven zoals natuurlijke systemen. Hij maakt ‘levende kunst’ waarin de werking van deze systemen op een spannende manier visueel wordt.

Tijd: 17:15 – 18:00 uur Kunsttour met Emmy van de Grift en Jamie Nee door Symbiose en QKunst-teamlid Melody Toering

Verzamelplek: De lounge in Social Impact Factory Vredenburg

Toegang: gratis

Aanmelden voor de workshop en/of de rondleiding? Stuur een mailtje naar Melody@qkunst.nl en laat graag even weten waar je aan mee wilt doen.

Maak kennis met ons netwerk