SDG ACTION DAYS

De SDG Action Day vindt jaarlijks plaats op of rond 25 september en is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals.

Partnerships For The Goals

Twee SDG Action Days (24 + 25 september)

De SDG Action Day vindt jaarlijks plaats op of rond 25 september en is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. We geven deelnemers inzicht in waar we staan met de SDG’s, welke doelen extra aandacht vragen en hoe we gezamenlijk extra stappen kunnen zetten om deze dichterbij te brengen.

Dit jaar organiseren we voor het eerst een tweedaagse SDG Action Day met op vrijdag 24 september een virtueel plenair programma en workshops. Op zaterdag 25 september gaan we het land in en organiseren onze lokale partners activiteiten op locatie. Met het thema ‘Creating an SDG Movement Together’ ligt de focus dit jaar óók op lokale acties die bijdragen aan een meer duurzame en inclusieve samenleving. Hoe kunnen we deze acties versterken, verbinden, opschalen en meer zichtbaar maken?

Het programma richt zich op het professionele netwerk dat zich bezighoudt met de SDG’s, alsmede op betrokken burgers en jongeren. De dag wordt georganiseerd door SDG Nederland in samenwerking met PwC, Gemeente Amsterdam, Global Compact Network Netherlands, DSGC en KIT Royal Tropical Institute/SDG House.

Vrijdag 24 september

We starten de dag met een plenaire livestream in de ochtend. Met een update over hoe we ervoor staan met de SDG’s in Nederland, en een tafelgesprek waarin we bespreken hoe we een nóg sterkere SDG beweging creëren in Nederland. Tijdens de sessie kan je vragen stellen aan de sprekers via Pigeonhole. 

In de middag zijn er online workshops. Kies uit een breed programma met thema’s als natuurinclusieve steden, SDG’s en de financiële sector, design thinking, en inclusief werkgeverschap. Koop nu tickets en registreer je voor je favoriete workshops. 

10.30 – 12.15 – Plenair
13.00 – 14.30 – Workshop ronde 1
14.45 – 16.15 – Workshop ronde 2

Zaterdag 25 september

We gaan dit jaar het land in met een activiteitenprogramma op 17 locaties verspreid door heel Nederland. Ga op een SDG Tour door je eigen stad, doe mee aan een debat, bezoek een foto tentoonstelling of kom naar een SDG Festival. Er is een gevarieerd programma van Alkmaar tot Maastricht.

Zaterdag 25 september is dé dag om te zien wat er in jouw omgeving al georganiseerd wordt omtrent de SDG’s én om elkaar weer fysiek te ontmoeten. 

Het programma wordt georganiseerd door onze enthousiaste partners. Op de interactieve landkaart vind je een overzicht van alle activiteiten en links voor meer informatie. De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk. Wil je zelf iets organiseren in je omgeving? Neem contact met ons op.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen