Workshop

SDG Impact Workshop

In deze impact workshop helpen we je in twee sessies concrete doelen te stellen en je impact op de SDG’s zichtbaar te maken.

Quality Education Decent Work And Economic Growth Partnerships For The Goals
Workshop

Als sociaal ondernemer of maatschappelijk initiatief is het je missie om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Dit maakt de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties een vanzelfsprekende match met je organisatie, hoe groot of klein deze ook is. Maar waar begin je? En hoe vertaal je mondiale uitdagingen naar de dagelijkse praktijk van jouw onderneming?

In deze impact workshop, georganiseerd voor Avance, helpen we je in twee sessies concrete doelen te stellen en je impact op de SDG’s zichtbaar te maken.

Sessie 1. Prioriteiten stellen

In de eerste impact workshop introduceren we de Sustainable Development Goals. Wat zijn de 17 doelen precies? Waar komen ze vandaan en welke kansen bieden ze? Ook bespreken we een aantal praktijkvoorbeelden. Zo krijg je een beeld van hoe andere organisaties met de SDG’s werken. Op welke doelen zetten zij in, welke keuzes zijn gemaakt en hoe sturen zij hierop?

Sessie 2: Vertaalslag naar de praktijk

In de tweede sessie van de SDG impact workshop maken we de bijdrage van jouw onderneming aan de geselecteerde SDG’s nog concreter door deze uit te werken in indicatoren. Deze indicatoren vormen de basis voor jouw SDG-dashboard. Dit gebruik je om jouw bijdrage aan de SDG’s bij te houden en hierop te sturen.

Voor wie?

Je werkt voor een sociaal ondernemer of maatschappelijk initiatief. Daarnaast vind je vindt het belangrijk om met jouw organisatie bij te dragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals. Ook wil je jouw bijdrage aan de SDG’s meten, zodat je hierop kunt sturen en erover kunt communiceren.

Praktische informatie:

  • Het traject bestaat uit twee interactieve groepssessies van een dagdeel, met daartussen een huiswerkopdracht.
  • De doorlooptijd van het traject is 3 maanden.
  • De tijdsinvestering is ongeveer 16 uur per organisatie.
  • Per organisatie kunnen maximaal 2 personen deelnemen.
  • Je betaalt voor de workshop 550 euro per organisatie. Dit bedrag is exclusief btw en inclusief trainingsmateriaal, koffie en thee.

Datum, locatie en tijden SDG Impact Workshop:

Sessie 1: donderdag 14 mei 2020, van 9:00 tot 12:30 uur
Sessie 2: donderdag 11 juni 2020, van 13:00 tot 17:00 uur
Locatie: Social Impact Factory

Berlin
Direct zelf online ruimte reserveren

Nieuw reserveringssysteem