Social Enterprise Day 2022

Bij dit event komen grote organisaties, overheden, investeerders, scale-ups, start-ups en professionals bijeen om samen te werken aan een betere toekomst.De ticketverkoop is begonnen!

Partnerships For The Goals Affordable And Clean Energy

Wil jij samen met andere bedrijven en organisaties ook de Sustainable Development Goals aanpakken? Bouwen aan een nieuwe economie? Wil je werken aan het oplossen van sociaal-maatschappelijke uitdagingen? Ben jij bereid om duurzame verandering in je bedrijf door te voeren voor een betere toekomst? En ontdekken wat het oplevert voor jou, je organisatie, de gemeenschap én de samenleving?

Dan is de Social Enterprise Day iets voor jou!

Wist jij dat 1 op de 5 mensen op de wereld geen toegang heeft tot moderne elektriciteit?

Het is tijd om actie te ondernemen. Grote delen van de wereld beseffen zich dat we zo snel mogelijk moeten overstappen op een andere energievoorziening om onze beschaving te redden. SDG 7: toegang tot betrouwbare, betaalbare, duurzame en moderne energie voor iedereen, domineert dit jaar onze media en politiek.

Maar welke keuzes moeten we hier maken? Welke fouten liggen op de loer? Hoe maken we de energietransitie inclusief en menselijk? En welke rol kunnen innovatieve ondernemers, de overheid en burgers daarbij spelen?

Op 6 Oktober in de Social Impact Factory te Utrecht, gaan wij tijdens de Social Enterprise Day op zoek naar de antwoorden. De dag wordt geopend door onze burgemeester Sharon Dijksma. Daarna neemt keynote speaker Coen de Ruiter, directeur bij Greenchoice, het woord. Vervolgens vindt er een live interview plaats met Marloes van Heteren, directeur en mede-oprichter van Solarix.

Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een paneldiscussie. Samen met het panel gaan we onderzoeken waar het schuurt in de transitie. Dit jaar bestaat het panel uit: Robin Berg (directeur We Drive Solar), Kirsten Kramer (mede-oprichter Kombisol), Arno van den Berg (CTO van vandebron) en dr. Sanne Akerboom (universitair docent bij Universiteit Utrecht). Het ochtendprogramma wordt in goede banen geleid door dagvoorzitter Ramiro Gomes Monteiro.

Tijdens de netwerklunch is er de gelegenheid om je netwerk uit te breiden en connecties te leggen met gelijk-én andersdenkenden, waarna er in interactieve workshops concrete handvaten worden geboden om zelf of samen met anderen actie te ondernemen. De dag wordt afgesloten met kansen om samenwerkingen aan te gaan met een open pitchpodium en een bijzondere netwerkborrel.

De Social Enterprise Day is een initiatief van Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht, Starters4Communities en Social Impact Factory.

Kortom, een programma vol inspiratie, energie en kansen voor de volgende stappen richting het realiseren van SDG 7.

Wil jij er bij zijn? Koop dan hier je kaartje!

Social Enterprise Day 2022
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk