Social Impact Night

Social Impact Night #4 | Future Food

Tijdens deze vierde Social Impact Night draait het allemaal om een nieuwe aanpak op ons voedsel systeem; van productie, distributie, consumptie tot aan verspilling en hergebruik.

Zero Hunger Responsible Consumption And Production
Social Impact Night

Social Impact Night #4 | Future Food

Wanneer: 16 oktober 2019

Tijdens de Social Impact Nights brengen we impactmakers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Inspirerende bijeenkomsten voor ondernemende wereldverbeteraars (to be) waarbij we ons buigen over de vraagstukken van impactmakers. Van inspiratie naar actie! Kom je met ons een verschil maken? Meld je aan voor de vierde Social Impact Night die helemaal in het teken staat van Future Food!

Future Food

In de supermarkt loop je dagelijks tussen de biologische voeding en producten van de lokale boer. Als we het over voedsel hebben, hebben wij het al snel over duurzaam en gezond voedsel. Aan de consumptiekant heeft voedsel nauwelijks meer iets te maken met honger. Wij zien voedsel steeds meer als onderdeel van het perfectioneren van ons lichaam, als haast gepersonaliseerd medicijn. Aan de productiekant grijpen we steeds verder in. We zetten de natuur volledig naar onze hand. Denk bijvoorbeeld aan genetische modificatie.

Het probleem is dat de productie- en consumptiekant, hopeloos inefficiƫnt met elkaar verbonden zijn. Nu reist ons eten duizenden kilometers en gooien we in de Westerse wereld jaarlijks evenveel voedsel weg als dat er in sub-Sahara-Afrika geproduceerd wordt. Dit is op lange termijn niet houdbaar. Wat zijn de oplossingen voor deze problematiek? Tijdens deze vierde Social Impact Night draait het allemaal om een nieuwe aanpak op ons voedsel systeem; van productie, distributie, consumptie tot aan verspilling en hergebruik. Samen met sociaal ondernemers zoomen we in op hun visie en oplossingen voor een nieuw systeem.

Programma

Wordt nog bekendgemaakt. Hou deze pagina goed in de gaten!

Praktische informatie

Wanneer: dinsdag 16 oktober 2019
Deuren open: 18:30
Start programma: 19:00
Eind programma: 22:00
Locatie: Social Impact Factory; Vredenburg 40, Utrecht
Goed om te weten: drinks & snacks worden verzorgd!

Berlin
Direct zelf online ruimte reserveren

Nieuw reserveringssysteem