Stof tot nadenken – de toekomst van kleding

Op zondag 29 mei geven we je Stof tot Nadenken. We gaan praten over de toekomst van kleding én gaan aan de slag! De hele middag staat een kledingruil en repair café op het plein. En er zijn diverse workshops: van leren, debatteren en toekomstscenario’s schrijven tot upcyclen, repareren en stylish combineren.

Responsible Consumption And Production

Ruim 85 miljoen bomen per jaar worden gekapt om onze kleding te produceren. Daarnaast gooit een gemiddelde Nederlander 40 kilo kleding per jaar weg. Wat als jij daar verandering in zou kunnen brengen?

Tijdens het evenement ‘Stof tot nadenken: de toekomst van kleding’ gaan wij daarover met elkaar in gesprek. Hoe zie jij de toekomst van kleding? Meld je aan en praat, droom en discussieer mee!

En je kunt aan de slag: leer je eigen kleding combineren of repareren. Stap achter een naaimachine en upcycle items van de kringloop. Of ruil jouw kleding voor iets nieuws van een ander.

Bij ‘Stof tot Nadenken – de toekomst van kleding’ praten we over hoe het anders kan en je gaat zelf aan de slag onder begeleiding van professionals! Er is de hele dag een kledingruil van Holy Swap op het plein en je kunt jouw items (leren) repareren bij het repair café. Ook loopt er een sustainable stylist rond die jou kan helpen combineren. De dag begint met een spoken word artiest van theatergezelschap NUT. Na de opening zijn er diverse workshops. Bij onderzoeker en naaidocent Tinka van der Kooij ontdek je meer over de huidige kledingindustrie, ga je hierover in debat én leer je tweedehands kleding te upcyclen tot iets nieuws. Je kunt een alternatief toekomstscenario voor de kledingindustrie leren schrijven. En stijlcoach Mirjam geeft je een masterclass over de fijne kneepjes van de kunst van het combineren. Ze geeft je slimme styling trucjes, met items uit jouw eigen kledingkast.

A network van people making impact

Get to know our network