Glen Weyl

UPROOTING CAPITALISM

In deze lezing bepleit Glen Weyl radicale hervorming van de vrije markt voor een eerlijke welvaartsverdeling en een meer representatieve democratie.

Quality Education Reduced Inequalities
Glen Weyl

Tivoli Vredenburg organiseert samen met de Mr. Hans van Mierlo Stichting op woensdag 25 maart een lezing die zal worden gegeven door Glen Weyl.

Digitale technologie beloofde wijdverspreide welvaart en politieke vrijheid. Maar ongelijkheid van rijkdom en macht waren het resultaat. Deze oneerlijke verdeling van kansen splijt de samenleving in winnaars en verliezers. Met grote gevolgen voor de toekomst van mensen en bovendien ondermijnend voor het vertrouwen in de liberale democratie. Maar zou het mogelijk zijn deze technologie te benutten om onze economie ten positieve te veranderen?

Dit jaar organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, haar 10e Marchantlezing Uprooting Capitalism. In deze lezing op woensdag 25 maart 2020 bepleit Glen Weyl radicale hervorming van de vrije markt voor een eerlijke welvaartsverdeling en een meer representatieve democratie.

Wie is Glen Weyl?
Weyl, politieke econoom en sociale technoloog bij Microsoft, schreef met Eric Posner het boek Radical Markets – Uprooting Capitalism and Democracy for a Just society (Princeton University Press 2018). Volgens The Economist een van beste boeken uit 2018. Wired noemde Weyl een van de meest bepalende mensen op het gebied van technologie voor de komende 25 jaar. Bloomberg noemde hem een van de meest invloedrijke mensen van 2018.

Technologie-denker Marleen Stikker zal het co-referaat verzorgen. Ze is oprichter van Waag en publiceerde recent Het internet is stuk – maar we kunnen het repareren.

Bij het aanschaffen van het ticket is het mogelijk een donatie te doen aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Voor meer informatie hierover kun je kijken op hun website.

Berlin
Direct zelf online ruimte reserveren

Nieuw reserveringssysteem