Wasbare luier

Workshop | Wasbare Luiers

Kom meer te weten over wasbaar luieren en baby zindelijkheids communicatie tijdens de week van de circulaire economie bij The Green House

Responsible Consumption And Production
0 ticket over
Wasbare luier

Voor alle (toekomstige) ouders!

Wasbaar luieren
Vies? Duur? Veel werk? Lekkage? Zindelijk? Dit is het moment om al je kritische vragen te stellen. De wasbare luier gaat in tegenstelling tot de wegwerp jaren mee en kent meer voordelen dan nadelen. Of je ervoor kiest hangt af van je mind-set, maar vooral ook van de kennis die je erover hebt. Experts Anne en Hanna van de Billenboetiek vertellen je het eerlijke verhaal inclusief live demonstratie: Waarom zou je ze gebruiken? Hoe zien de luiers eruit? Hoe werken ze? Welke varianten zijn er en wat is het verschil? Al té nieuwsgierig, bekijk vast deze video. 

POEP-UP Store – Sanne Schotting
Wil je nog meer economisch voordeel en materiaal redden van de afvalberg? Je kunt luiers ook zelf naaien! Sanne Schotting – bekend van de POEP-UP store – laat zien hoe je van rest materialen prachtige luiers kunt maken.

Babyzindelijkheidscommunicatie (BZC)

Wist je dat baby’s al vanaf de geboorte enige controle hebben over hun sluitspieren? En dat zij signalen geven als ze moeten plassen of poepen? Baby zindelijkheidscommunicatie is een positieve en praktische manier om om te gaan met de behoeftes van je baby rond het zindelijk worden/zijn van je baby. Moeder Marry Fermont ging het eens proberen en vertelt je uit eigen ervaring hoe je dit aan zou kunnen pakken met jouw baby. Want helemaal geen luiers is natuurlijk de meest voordelige en duurzame optie!

The Green House

Tijdens je bezoek aan The Green House kun je tevens deelnemen aan een rondleiding door dit ‘circulaire’ restaurant waarin we je meenemen in een aantal van de 100 verhalen die er zijn. Hoe zit het gebouw in elkaar, waar zijn de meubels van gemaakt, wat is het verhaal achter de Urban Farm en hoe zie je circulariteit terug op de menukaart?

Programma

Gelijk proeven van de groene keuken? Kom dan vanaf 12.00 al lekker lunchen. Op deze zaterdag maakt chefkok Peter Scholte voor een speciaal tarief een heerlijke lunch voor je klaar, inclusief koffie en thee. Vanaf 13.00 kun je in 3 rondes de volgende workshops volgen:

  • Informatieronde over wasbaar luieren door de Billenboetiek
  • Workshop Baby Zindelijkheids Communicatie (BZC) door Marry Fermont
  • Workshop zelf je wasbare luiers naaien door Sanne Schotting
  • Rondleiding door The Green House
  • 12:00 uur Inloop met een héérlijke lunch van chef-kok Peter Scholte
  • 12.45 uur Inloop programma (zonder lunch) met koffie en thee
  • 13:00 uur Ronde 1
  • 13:45 uur Ronde 2
  • 14:30 uur Ronde 3
  • 15:15 uur Einde programma

Locatie
The Green House – Croeselaan 16 – Utrecht

Prijs
€ 16,95 inclusief lunch, koffie, thee en 3 workshoprondes. Tickets zonder lunch zijn € 4,95.
In samenwerking met de Gemeente Utrecht, de Billenboetiek, platform Project Strontvlieg, POEP-UP store en Marry Fermont –

URL’s voor meer informatie of kaartverkoop Vanwege het beperkte aantal plaatsen is een aanmelding vooraf noodzakelijk. https://www.thegreenhouserestaurant.nl/events/workshopmiddag-voor-toekomstige-ouders-wasbare-luiers-en-babyzindelijkheidscommunicatie/

Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory