A trip down member lane – met Carin

De Social Impact Factory bestaat dit jaar 5 jaar! Een goed moment om a trip down member lane te gaan. Hoe was het begin van Social Impact Factory? Wie kunnen deze vraag nou beter beantwoorden dan onze eigen members.

Rafaëla Pelleboer
Team Utrecht

De Social Impact Factory bestaat dit jaar 5 jaar! Een goed moment om op a trip down member lane te gaan. Hoe was het begin van Social Impact Factory? Wie kunnen deze vraag nou beter beantwoorden dan onze eigen members? Rafaëla stelde vier vragen aan onze member van het eerste uur: GeluksBV.

Vandaag is Carin aan het woord, ze is de oprichter van GeluksBV. GeluksBV is een sociale onderneming, die werkt aan het Bruto Nationaal Geluk. Dit doen ze door het bevorderen van evenwichtige groei, die dienstbaar is aan het geluk en de gezondheid van mens & maatschappij. Een voorbeeld van één van hun sociale innovaties is GeluksCafés.

Hoe is GeluksBV destijds bij de Social Impact Factory (SIF) gekomen?
Ik (Carin) zocht een nieuwe plek voor GeluksBV. Op een event sprak ik met iemand van de gemeente. Hij vertelde over een nieuw project: een fysieke locatie voor sociaal ondernemerschap in Utrecht. Hij vond de GeluksBV goed in het plaatje passen. Zo is het linkje gelegd en werd Carinéén van de eerste members.

De Social Impact Factory zat toen nog in de opstartfase, het gebouw was nog vrij kaal. Zelfs de begane grond was nog helemaal leeg. Inmiddels kan je niet meer indenken dat De Utrechter daar niet zou zitten.

Wat brengt SIF jou vandaag?
Social Impact Factory zit op een mooie plek in centrum, en heeft de focus op sociaal ondernemen. Het is een prettige werkomgeving en een fijne plek om te zijn. Het voelt als een tweede thuis, dit past bij GeluksBV.

SIF ademt sociaal ondernemerschap en duurzaamheid. Door de inrichting, maar ook de mensen die er zijn. De sfeer vind ik prettig: er is interactie en openheid, mensen zijn makkelijk aanspreekbaar en meedenkend. Als GeluksBV voelen we ons onderdeel van de SIF, en zijn de SIF teamleden onze  collega’s.

Hoe zou je de SIF omschrijven?
Het is onze thuisbasis. Je wordt er geïnspireerd, er zijn spontane & verrassende ontmoetingen en je maakt deel uit van een community. Zo heb ik onverwachts Steven ontmoet, die hier een dagje kwam werken. Nu werken we veel samen.

Wat is jouw meest gedenkwaardige moment in SIF?
Ik heb niet één gedenkwaardig moment. Maar wat ik leuk vind is de kruisbestuiving: onverwachte ontmoetingen met partijen die een vergaderzaal boeken, of met de mensen die komen flexwerken. Zo is menig samenwerking tot stand gekomen.

Zo heb ik in samenwerking met member Qkunst een expositie ingericht over Bhutan. Een paar jaar terug ben ik samen met een groep op reis geweest naar Bhutan; het land waar werken aan het Bruto Nationaal Geluk zijn oorsprong heeft. Heel tof dat de beelden van die bijzondere reis nu in de Social Impact Factory hangen.

Bedankt Carin! Wil je meer weten over GeluksBV? Klik dan hier.

Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory