SIF

De voordelen van werken in een co-working space

Bij de Social Impact Factory staan sociaal ondernemerschap en co-working hoog in het vaandel. Flexwerken en een uitgebreid dynamisch netwerk vol maatschappelijke impact makers zijn twee belangrijke onderdelen van onze fabriek. Maar wat zijn nou de voordelen van het werken in een co-working space? Praktisch en toegankelijk Een co-working ruimte is erop ingericht om je […]

Marije Hoogendoorn
Auteur
SIF

Bij de Social Impact Factory staan sociaal ondernemerschap en co-working hoog in het vaandel. Flexwerken en een uitgebreid dynamisch netwerk vol maatschappelijke impact makers zijn twee belangrijke onderdelen van onze fabriek. Maar wat zijn nou de voordelen van het werken in een co-working space?

Praktisch en toegankelijk

Een co-working ruimte is erop ingericht om je werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken. De belangrijkste praktische voordelen van toegang tot een flexwerkplek zijn de aangelegen vergader- en presentatieruimtes. Zo kun je ook klanten ontvangen op je werkplek. Daarnaast wordt er toezicht gehouden in de ruimte zodat je met een gerust hart je spullen kunt laten liggen tijdens een lunch buiten de deur. Ook kun je natuurlijk automatisch gebruik maken van een WIFI verbinding en zijn thee en koffie binnen handbereik. 

vergaderruimte

Financiële voordelen

Ook op financieel gebied kan een flexwerkplek een goede oplossing zijn. Het is namelijk goedkoper om een werkplek te huren dan een heel kantoorpand. Doorgaans zijn co-working spaces flexibel ingesteld, waardoor je makkelijk je tijd in het kantoor zelf in kunt delen. Omdat je te maken hebt met variabele kosten kun je je tijd op een flexwerkplek aanpassen naar je financiële situatie. 

Sociale contacten en ontspanning

Een praatje maken tijdens het werk is belangrijk om even te ontspannen. Nu we veel thuis werken, zijn we gewend om constant door te gaan waardoor we aan het einde van de dag weinig energie hebben. Houd jij bijvoorbeeld net zo veel pauze als toen je op kantoor werkte? Of betrap je jezelf erop dat je net wat meer drang hebt om jezelf te bewijzen en tik je je mailtjes terwijl je eigenlijk je scherm even zou moeten dichtklappen? In een co-working space ontmoet je nieuwe mensen en kun je in je pauze even bijkletsen. Gelukkig kan dit ook veilig en verantwoord met 1,5 meter afstand. Je zult zien dat dit een positief effect heeft op je productiviteit en energie.

Een netwerk opbouwen

Op een flexwerkplek ontmoet je vaak andere ondernemers of ZZP’ers. Dit is een mooie kans om een netwerk op te bouwen van gelijkgestemden. Zo kun je nieuwe ideeën delen met anderen en inspiratie opdoen. Onderzoekers van RMIT, een Australische universiteit, vonden dat het nieuwe netwerk beschouwd werd als één van de meest waardevolle voordelen van een flexwerkplek. 

Een scheiding tussen wonen en werk

Het gescheiden houden van wonen en werk kan best een uitdaging zijn, zeker nu we ook thuis studeren, werken en sporten. Momenteel vinden bijna al onze dagelijkse activiteiten thuis plaats. En dat kan best lastig zijn, zeker wanneer je met meerdere mensen woont. Het is daarom fijn om ergens ongestoord aan het werk te gaan. Een co-working space of flexwerkplek is hiervoor de perfecte plek. Door in een co-working space te werken, creëer je een duidelijke grens tussen werk en vrije tijd voor jezelf en kom je weer in een werkritme.

Flexwerken in hartje Utrecht

WIl je ook de voordelen van een flexwerkplek ontdekken? Boek dan je eigen flexwerkplek op loopafstand van Utrecht Centraal. Het blijft natuurlijk een corona-periode. Hier in de Social Impact Factory doen we er alles aan om jouw flexwerk zo comfortabel en veilig mogelijk te houden. Zo zijn er looproutes beschikbaar, houden we anderhalve meter afstand en kunnen er maximaal 30 mensen samenkomen in iedere zelfstandige ruimte. Maar ondanks de maatregelen is er dus best ruimte om een op een andere plek te werken!

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen