Decade of transformation

Decade of transformation: duurzame herkansing voor de SDG’s

25 september 2020 was het precies vijf jaar geleden dat de Sustainable Development Goals (SDG’s) door de 193 landen werden aangenomen bij de Verenigde Naties in New York. Er is nog veel te doen.

Andrea Rozemeijer
Team Projecten
Decade of transformation

Een “to-do lijst voor alle mensen en de planeet.”

Zo noemde VN-voorzitter Ban Ki-moon destijds de 17 doelen die van de wereld een betere plek moesten maken in 2030. En ook al zijn er mooie resultaten behaald in de afgelopen 5 jaar, toch is er nog heel veel werk aan de winkel. In Nederland is er aandacht voor ‘innovatie’ en het ‘bestrijden van ongelijkheid’, maar dit geldt helaas niet voor doelen als ‘biodiversiteit’, ‘klimaatactie’ en ‘gendergelijkheid’.

Decade of Transformation

In de komende tien jaar kunnen we nog een hoop bereiken. Maar dan moeten er wel concrete acties ondernomen worden om de doelen te behalen. We hebben een plan nodig.

In deze “decade of transformation kunnen wij ons land door middel van vele transities in lijn brengen met de SDGs”, zo schreven Maresa Oosterman van SDG Nederland, Linda van Beek van Global Compact Network Netherlands, Coenraad Krijger van IUCN NL, Maria van der Heijden van MVO Nederland, Bart Romijn van Partos en Alexander Rinnooy Kan van de 17 SDG Allianties onlangs in een opiniestuk in Het Parool.

SDG Action Day

Op de vijfde verjaardag van de SDG’s, tijdens de SDG Action Day, vond de deels virtuele kickoff plaats van de ‘Decade of Transformation’. In 38 online workshops gingen deelnemers aan de slag met onderwerpen als crowdfunding, impactmeting en SDGs in het onderwijs. De Social Impact Factory was deze dag ook aanwezig, in de rol als facilitator en als deelnemer.

SDG 17: Partnerships for the goals

De Social Impact Factory besteed aandacht aan alle SDGs, maar focust met name op global goal 17: partnerships for the goals. Wij doen dit onder andere door zelf duurzame samenwerkingen aan te gaan en ook door een fysieke ontmoetingsplaats te zijn voor innovatieve ondernemers.

Daarnaast besteden wij ook aandacht aan:

Vanuit onze centrale locatie in het centrum van Utrecht en via projecten door het hele land helpen wij innovatieve ondernemers bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. 

We brengen ondernemers bij elkaar en helpen nieuwe initiatieven en samenwerkingen tot stand komen. Onze members vinden op heel uiteenlopende wijze vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ze zetten hun missie voorop, geld verdienen is niet het hoofddoel, maar een middel om te kunnen werken aan de wereld van morgen. 

Samen maken we sociaal ondernemen het nieuwe normaal.

Netwerk Social Impact Factory |
Vaste- en flexwerkplekken

Boek jouw werkplek in Utrecht of Amsterdam