duurzame vergaderlocatie in Utrecht

DUURZAME VERGADERLOCATIE IN UTRECHT

De Social Impact Factory biedt als duurzame vergaderlocatie een plek waar duurzame en sociaal ondernemende bedrijven elkaar ontmoeten.

Marije Hoogendoorn
Auteur
duurzame vergaderlocatie in Utrecht

Bij Social Impact Factory geloven we in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Dit noemen we sociaal ondernemerschap. Bij sociaal ondernemerschap gaan maatschappelijke of ecologische doelen hand in hand met economische resultaten. Zo wordt er gewerkt aan duurzame oplossingen. 

De Social Impact Factory naast hotspot voor sociaal ondernemerschap ook een unieke en duurzame vergaderlocatie in Utrecht. De missie van de Social Impact Factory is het versnellen van de beweging naar een nieuwe duurzame economie en het helpen van innovatieve ondernemers bij het vergroten van hun impact.

Vanuit ons historische pand, op loopafstand van het Centraal Station werken we samen met leden en partners uit ons netwerk om deze missie te bereiken. Samen maken we sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal. 

Dit doen we door het organiseren en faciliteren van evenementen, het verhuren van werk- en vergaderruimtes en door het organiseren  van onderstaande activiteiten.

Consults

Samen met organisaties zoals Gemeente Utrecht, Impact030, Alfa Accountants, Vrijwilligers Centrale Utrecht en Voor je Stadsie organiseert de Social Impact Factory consults voor (startende) sociaal ondernemers met een ondernemende vraag. Deze samenwerking en het contact met deze startende organisaties helpt om meer inzicht te krijgen in het belang van sociaal ondernemerschap. Ook heeft dit een positieve invloed projecten rondom duurzaamheid en arbeidsparticipatie in de stad Utrecht. 

Doe Maar Duurzaam’ Ladder

Naast de evenementen die worden georganiseerd bij de Social Impact Factory ondersteunen zij ook evenementen georganiseerd op andere duurzame locaties. Deze activiteiten worden verzameld op de (online) kalender van de Social Impact Factory.

Samen met Utrecht Marketing wordt er een shortlist van duurzame activiteiten gemaakt. Deze lijst wordt opgenomen in de maandelijkse editie van de UITAgenda Utrecht. In de UITAgenda Utrecht zijn deze duurzame activiteiten te vinden in de ‘Doe Maar Duurzaam’ Ladder. 

duurzame vergaderlocatie in Utrecht
UITAgenda Utrecht

Selectie leveranciers

Voor elk aspect in de inrichting van het pand van de Social Impact Factory is er rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is er gekozen voor hergebruik en upcycling van veel materialen. Dit is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende partners zoals: Studio Fabriq, i-did, de Bende en Gispen. 

duurzame vergaderlocatie in Utrecht
Wand van oude schooldeuren (zaal Dublin) – De Bende

De Social Impact Factory biedt als duurzame vergaderlocatie in Utrecht een centrale plek waar duurzame en sociaal ondernemende bedrijven elkaar ontmoeten, samen vergaderen of werken aan maatschappelijke thema’s. 

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen