Thuisafgehaald

Thuisafgehaald: in elke straat een versgekookte maaltijd!

Met 5212 maaltijden, 445 nieuwe thuiskoks en 566 nieuwe afhalers eindigde de eerste editie van de Kook Voor Je Buur 10Daagse. Thuisafgehaald hoopt via de Kook Voor Je Buur 10Daagse het afhalen van maaltijden bij je buren normaler voor iedereen te maken! Vooral het leren kennen van je buurtgenoten is belangrijkStéphanie van Gerven (directeur Thuisafgehaald): […]

Merel Sluiter
Team Projecten
Merel Sluiter
Thuisafgehaald

Met 5212 maaltijden, 445 nieuwe thuiskoks en 566 nieuwe afhalers eindigde de eerste editie van de Kook Voor Je Buur 10Daagse. Thuisafgehaald hoopt via de Kook Voor Je Buur 10Daagse het afhalen van maaltijden bij je buren normaler voor iedereen te maken!

Vooral het leren kennen van je buurtgenoten is belangrijk
Stéphanie van Gerven (directeur Thuisafgehaald): “Wij willen laten zien dat maaltijden aanbieden voor of afhalen bij je buren makkelijk en vooral gezellig is. Het is onze droom dat er in de toekomst in elke straat een vers gekookte maaltijd is te halen. Het succes van de eerste Kook Voor Je Buur 10Daagse maakt dat deze manier van eten delen extra aandacht heeft gekregen. Zo kunnen we het komende jaar nog meer mensen helpen aan een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd terwijl ze tegelijkertijd hun buurtgenoten leren kennen. Vooral het leren kennen van buurtgenoten is belangrijk omdat nog steeds 30% van alle Nederlanders zich eenzaam voelt en 7% van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed is. “

Ook Minister Hugo de Jonge, vele wethouders en Foodbloggers De Hippe Vegetariër en Living The Green Life kookten mee – en we mochten de Week Tegen Eenzaamheid op alternatieve wijze aftrappen.

De tien dagen waren gevuld met hoogtepunten
Ze trapten de tien dagen af met foodbloggers De Hippe Vegetariër en Living The Green Life die op vrijdagavond in Amsterdam kookten. Tien dagen lang hebben diverse ministers en wethouders door heel Nederland gekookt voor hun buren. Zondag sloten ze in Utrecht af met de Thuiskok Trofeeën, waar alle actieve thuiskoks – die al deze beetjes geluk de wereld in sturen – in het zonnetje werden gezet.

Een jaarlijks terugkerende campagne
Dit was de eerste editie van de Kook Voor Je Buur 10Daagse in Nederland georganiseerd door Thuisafgehaald. Vanaf nu zal er jaarlijks rondom Burendag en de Week tegen de Eenzaamheid deze 10daagse georganiseerd worden. In 2020 is de Kook Voor Je Buur 10Daagse van 25 september t/m 4 oktober. De week werd dit jaar ondersteund door 11 gemeenten en een aantal fondsen.

Welke bekende Nederlander gaat volgend jaar zijn kookkunsten delen?
Stéphanie van Gerven: “Ik wil de huidige partnergemeenten en fondsen bedanken voor hun steun en vertrouwen dit jaar en hoop dat zij en nog veel meer gemeenten of andere partners zich geroepen voelen om ons volgend jaar (weer) te steunen, zodat we nog meer kunnen bereiken. Daarnaast hoop ik dat we volgend jaar nog meer Bekende Nederlanders bereid vinden om iets af te halen bij of te koken voor hun buurtgenoten, zodat we een nog bredere doelgroep kunnen inspireren.”

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk