Betalen met “Sociaal Kapitaal”?

Naast het boeken van een werkplek die je betaalt met echte centen, is het in de Social Impact Factory ook mogelijk om een plekje te boeken op basis van sociaal kapitaal. Maar wat houdt sociaal kapitaal precies in? In deze post geven wij jou hier graag meer duidelijkheid over. Het begrip sociaal Kapitaal Werken op […]

Monique Hoed
Team Projecten

Naast het boeken van een werkplek die je betaalt met echte centen, is het in de Social Impact Factory ook mogelijk om een plekje te boeken op basis van sociaal kapitaal. Maar wat houdt sociaal kapitaal precies in? In deze post geven wij jou hier graag meer duidelijkheid over.

Het begrip sociaal Kapitaal

Werken op basis van sociaal kapitaal betekent dat jij kunt werken door te betalen met jou kennis en kunde. Wij vragen jou om open te staan voor het delen van jouw kennis met ons en de andere ondernemers die aanwezig zijn. Heb jij het idee dat je in ruil voor een dagje werken een toffe blogpost wilt schrijven? De lunchtafel mee helpt dekken? Of een andere ondernemer kunt helpen? Je bent helemaal vrij om te kiezen hoe jij jouw sociaal kapitaal inzet. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën! In ruil daarvoor heb je een super centrale werkplek in het centrum van Utrecht en ook gratis koffie, ideaal toch?

Waarom vinden wij deze manier van werken belangrijk?

Seats2meet.com is één van de founding partners van SIFUtrecht en zij introduceren deze effectieve manier van cowerken in SIFUtrecht. Wij willen in SIFUtrecht op alle mogelijke manieren serendipiteit bevorderen en daar is het betalen met sociaal kapitaal een onderdeel van. Serendipiteit is het faciliteren van toevallige, relevante ontmoetingen (meer hierover in een volgende post).

Om de waarde van deze manier van werken uit te leggen repost ik nu een gedeelte van engelstalige blog van seats2meet.com met begeleidende video:

“You have probably already heard about paying with social capital. But what is it really? As a new concept in any business model we know that it might be confusing, that is why Lenneke van Rossum from seats2meet international, developed a business model canvas solely with social capital. In that way you can see in a more tangible way what social capital is and what the advantages are. In the vlog she explains very clearly the concept of social capital and uses the business model canvas to illustrate all the details.”

Vlog over Sociaal Kapitaal:

Kom jij ook eens werken op basis van sociaal kapitaal? Boek je werkplek via  www.sifutrecht.nl.

Sociaal Ondernemerschap in Utrecht Contact Social Impact Factory
De hete zomerdeal

25% korting op onze vergaderruimtes