kinderboek

Kinderboek over Meneer Tweebeenpeen

Dit nieuwe kinderboek laat kinderen op een speelse manier kennismaken met voedselverspilling. Bestel het boek nu voor maar €14,99 inclusief verzendkosten!

Marije Hoogendoorn
Auteur
kinderboek

– Als middel tegen voedselverspilling

Zo’n 10 procent van het groente en fruit wordt verspild omdat het niet mooi genoeg is, terwijl er met de smaak niets mis is. Dat is toch krom? Om kinderen te leren dat ‘kromme’ groenten en fruit net zo lekker zijn als de rechte exemplaren, lanceert Kromkommer samen met uitgeverij FC Klap op 21 april een nieuw kinderboek: De Krommies – Meneer Tweebeenpeen. 

Het nieuwe kinderboek laat kinderen op een speelse manier kennismaken met voedselverspilling. In een grappig en spannend geïllustreerd verhaal ontdekt een tweebenige wortel dat hij anders is en dat dat eigenlijk heel oké is.

Het avontuur van Meneer Tweebeenpeen

Meneer Tweebeenpeen heeft samen met zijn rechte maatje Wil Wortel de grootste lol onder de grond. Totdat de twee vriendjes groot genoeg zijn en door de boerin uit de grond worden gehaald. Boven de grond wordt Meneer Tweebeenpeen opeens gescheiden van Wil Wortel. Waar is Wil Wortel naartoe? En waarom mag Meneer Tweebeenpeen niet met hem mee? Samen met de andere Krommies – Keesje Krom, Thea Tomatenhart, Pieter Peer en Karel Appel – gaat Meneer Tweebeenpeen op avontuur om Wil Wortel te vinden.

Waarom dit kinderboek?

Voedselverspilling is een enorm probleem. Een derde van al het voedsel in de wereld wordt verspild. Groente en fruit maakt het grootste deel uit van deze verspilling. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de strenge eisen voor het uiterlijk van groente en fruit. 

Kromkommer strijdt sinds 2012 voor gelijke rechten van al het groente en fruit. Want ook hartjestomaten, tweebeenpenen en kromme komkommers verdienen een plekje in het schap én op ons bord. Om deze missie te bereiken, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen fan worden van krom. En met dat fan worden, daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. Met het nieuwe kinderboek over Meneer Tweebeenpeen, leren kinderen spelenderwijs dat de natuur geen eenheidsworst maakt en dat de Krommies net zo lekker zijn als hun rechte vriendjes. 

De Krommies – Meneer Tweebeenpeen is voor € 14,99 (inclusief verzendkosten) online te bestellen op http://www.kromkommer.com/kinderboek. Kromkommer biedt ook de mogelijkheid om een boek te doneren aan stichting Kinderen van de Voedselbank.

Details over het boek

Titel: De Krommies – Meneer Tweebeenpeen

Auteur: Kromkommer

Illustraties en vormgeving: Tess Geerdink

Uitgever: FC Klap

Mede mogelijk gemaakt door: Stichting Goeie Grutten

Drukwerk: Dit boek is gedrukt op gerecycled papier met inkt en lijm op basis van plantaardige oliën

ISBN: 9789085676737

Verschijningsdatum: 21 april 

Prijs: € 14,99

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk