KRONINGSDAG

Kroningsdag is in het leven geroepen om een Utrechts initiatief te bekronen! Dit jaar wordt de Voedselbank Utrecht bekroond! Doe jij mee?

Marije Hoogendoorn
Auteur

Wij maken van Koningsdag  –  Kroningsdag. 

Deze crowdfunding-campagne is in het leven geroepen door de Social Impact Factory om een Utrechts initiatief te bekronen! Het initiatief dat dit jaar wordt bekroond is de Voedselbank Utrecht! Doe jij mee?

Wij hebben ervoor gekozen deze campagne te koppelen aan een Sustainable Development Goal (SDG). Een Sustainable Development Goal is een duurzaam ontwikkelingsdoel waarvan er in totaal 17 zijn. Deze doelen moeten gezamenlijk zorgen voor een duurzamere wereld in 2030. De doelen worden gezien als een wereldwijd kompas voor onder andere maatschappelijke, economische en milieu gerelateerde onderwerpen. 

SDG 2

Tijdens Kroningsdag 2021 staat SDG 2 ‘Geen Honger’ centraal. Het doel van SDG 2 is het beëindigen van honger en het promoten van duurzame landbouw.

Met meer dan 10 locaties in de stad en meer dan 100 vrijwilligers, helpt de Voedselbank Utrecht week in week uit tientallen Utrechtse gezinnen in financiële nood door voedselpakketten uit te delen en zetten zij zich in tegen de voedselverspilling. De grote bijdrage die de Voedselbank levert om SDG 2 te behalen, verdient wat ons betreft een Kroon!

DOE JE MEE? KLIK HIER.

Wil jij jouw steentje bijdragen en de Voedselbank Utrecht bekronen met jouw donatie? 

Kijk wat je kan missen en doneer via het crowdfunding-platform van Voor je Stadsie. Klik hier!

Toch liever een contante bijdrage? Dat is ook geen probleem! Bij de Utrechter en de Social Impact Factory is het mogelijk om jouw donatie in een spaarpot te stoppen. 

Deze crowdfunding-campagne wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner Voor je Stadsie en zal een maand lopen.

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen