Guido Braam, Niels van Buren en Monique Vering

Nieuwe bestuursleden

Wij verwelkomen drie nieuwe bestuursleden: Guido Braam, Niels van Buren en Monique Vering.

Amber Bleeker
Team Projecten
Guido Braam, Niels van Buren en Monique Vering

Wij verwelkomen drie nieuwe bestuursleden: Guido Braam, Niels van Buren en Monique Vering.

Guido Braam
Guido is schrijver, spreker, ondernemer en investeert in bedrijven die willen transformeren van een lineair naar een circulair businessmodel. Hij heeft samen met anderen een aantal impactvolle bedrijven opgezet, die zijn samengebracht in de groep Powered by Meaning. In 2016 lanceerde Guido de campagne ‘Netherlands Circular Hotspot’ om Nederland neer te zetten als circulaire hotspot tijdens het 2016 EU-voorzitterschap van Nederland. Ook is hij oprichter van C-Creators, een stichting die de circulaire economie in de praktijk brengt in de regio Amsterdam. Guido is de voorzitter van het bestuur.

Niels van Buren
Niels is directeur en eigenaar van Swink, een Amsterdamse sociale onderneming die de kwaliteiten van mensen met autisme inzet op het gebied van digitale content, gegevensanalyse en digitale toegankelijkheid. Niels gelooft in de kracht van tegenslag (en gaf daar een TEDx Talk over). Hij was de eerste man met MS ter wereld die de Mount Everest beklom, richtte Stichting Mission Summit op om geld op te halen voor MS-onderzoek én is ambassadeur van het VUmc MS Centrum. Volgens hem kan sociaal ondernemerschap een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van de huidige maatschappelijke problemen en uitdagingen die in de SDG’s zijn geformuleerd. Niels is de penningmeester van het bestuur.

Monique Vering
Monique is oprichter van en partner in Firma Twist, waar ze organisaties (met én zonder winstoogmerk) helpt om van hun idealen werkelijkheid te maken. Daarvoor werkte ze op interim basis als communicatiestrateeg & MT-lid/teammanager voor maatschappelijke organisaties als Pink Ribbon, het Diabetesfonds, het Koninklijk Concertgebouworkest en Stichting DOEN. Ook werkte ze voor corporates als Microsoft en had ze een eigen sociale onderneming: BRRR. Monique heeft een groot hart voor het bouwen en laten groeien van merken met een mooie missie en gelooft hierbij sterk in de kracht van verbinding, samenwerking en ondernemerschap om zaken in beweging te krijgen en te houden. Monique is de secretaris van het bestuur.

Werk met ons samen

Wil jij aan de slag met ons programmateam?