Nieuwsbrief April 2022

In deze nieuwsbrief, delen we Factory News, events, tips en doen we een paar oproepen. Heb jij iets wat je graag terug zou zien in de nieuwsbrief? Laat het ons weten.

Rafaëla Pelleboer
Team Utrecht

Er gebeurt weer veel in de Social Impact Factory.

Zo zijn wij na een proces van een jaar een B corporation geworden, is onze nieuwe collega Tanja begonnen en hebben we sinds een lange tijd weer een member borrel georganiseerd!  Onze stagiair Azadin is gaan werken bij onze onderburen: De Utrechter. Ze zijn nog op zoek naar meer versterking voor het team, ken je nog iemand?

Ook hebben we weer een nieuwe member mogen verwelkomen: Mijn Sofie. Welkom Astrid en Jesse! Verder vindt deze maand de Event Summit plaats: dé vakbeurs voor de evenementenindustrie! Samen met De Utrechter zijn wij er te vinden. 

In deze nieuwsbrief, delen we Factory News, events, tips en doen we een paar oproepen. Heb jij iets wat je graag terug zou zien in de nieuwsbrief? Laat het ons weten.

Veel leesplezier!

ACTUEEL

WIJ ZIJN EEN B CORPORATION
Met trots delen wij mee dat Social Impact Factory Utrecht een gecertificeerde B Corporation is geworden!

B Corporations zijn bedrijven die door B Lab zijn geverifieerd om te voldoen aan aan hoge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid.

Vanaf onze start 5 jaar geleden staat sociaal ondernemerschap centraal en willen wij laten zien dat maatschappelijke doelstellingen hand in hand gaan met economische doelstellingen. Dat wij onszelf nu B Corp mogen noemen is een prachtige mijlpaal. Maar nog belangrijker, deze titel motiveert om te blijven investeren in business as a force for good!

FACTORY NEWS

UITBREIDING VAN HET SOCIAL IMPACT FACTORY TEAM
Wij hebben een nieuwe collega. Op 1 april is Tanja begonnen.  
Ze komt ons team versterken in de rol Host / Office manager. 

Even een leuk weetje over Tanja om haar voor te stellen. Tanja is namelijk een zeer grote fan van tennis. Elk jaar maakt ze een citytrip en combineert dat met een tennis toernooi. Zo gaat ze in september naar Londen om de Laver cup mee te maken. 

Welkom Tanja!
UTRECHTSE EURO BIJ DE SOCIAL IMPACT FACTORY 
Op vrijdag 13 mei organiseert de Utrechtse Euro een presentatie voor ondernemers over de Utrechtse Euro met aansluitend een netwerkborrel bij de Social Impact Factory Utrecht.Ben je nieuwsgierig naar wat de Utrechtse Euro voor jou kan betekenen?
Kom dan naar de presentatie bij de Social Impact Factory en spreek na afloop op de borrel Utrechtse Euro ondernemers om van hen te horen hoe het netwerk bevalt.Al lid van de Utrechtse Euro? Sluit dan aan bij de borrel om leden uit het netwerk te spreken en ondernemers die nog niet lid zijn. Meld je hier aan. Programma:15:30 – 16:00: Presentatie over de Utrechtse Euro voor ondernemers16:00 – 17:30: Borrel

DEEL JE GELUK MET EEN NIEUWKOMER
Wil je coach worden en een bijdrage leveren aan de volgende stap in het leven van nieuwkomers in Utrecht? Plan Einstein is weer op zoek naar coaches! Meld je hier aan. 

Waarom coach worden? Lees hieronder een korte versie van het verhaal van Martijn en Amr. Het hele verhaal kan je op onze website lezen. 

Amr Salah is een academisch opgeleide jongeman, oorspronkelijk uit Yemen. Hij klopte aan bij Plan Einstein omdat hij op zoek was naar kennis en een netwerk om aan de slag te kunnen. Via Eline van Welkom in Utrecht en Miriam van de Social Impact Factory wordt Amr aan Martijn gekoppeld. Uiteindelijk heeft Amr via het netwerk van Martijn een stage gevonden bij een civiele techniek & ingenieursbedrijf. Bijzonder dat zo’n persoonlijke match direct resultaten oplevert. 
Interesse om coach te worden? Vul dit formulier in of stuur een mail naar Miriam Frantzen.

OPROEP

DE UTRECHTER ZOEKT COLLEGA’S
Verdien een diner voor twee door De Utrechter te helpen in de zoektocht naar personeel 
Bij De Utrechter hebben ze gelukkig al veel fijne, nieuwe collega’s mogen begroeten sinds de heropening. Maar ze zoeken nog meer collega’s om het team te versterken!

Dus ken jij iemand die goed zouden passen? Laat het De Utrechter weten.
Bijvoorbeeld een neefje of nichtje, die een eerste baantje zoekt en aan de slag wil in de ijskraam. 

Draag je in april iemand aan die bij hen komt werken? Dan krijg je van Bjørn – De Utrechter een diner voor twee. Zo verdiend toch? Stuur een mail naar Bjørn.

Wie zoekt de De Utrechter?

  • Bedieningsmedewerkers (parttime/ fulltime)
  • Banquetingmedewerkers (parttime/ fulltime). Bekijk deze vacature ook op In De Buurt
  • IJskraam medewerkers (parttime/ fulltime)
  • Spoelkeukenmedewerkers (parttime)
  • Restaurantmanager (parttime/ fulltime). Bekijk deze vacature ook op In De Buurt

FUTUREPROOF CROWDFUNDING
Doe mee met Futureproof Crowdfunding!
Social Impact Factory biedt het Futureproof traineeship aan voor jongeren die zich willen verdiepen in impact ondernemerschap. 20 weken lang worden ze opgeleid én zetten zich actief in voor de maatschappij. En ze gaan van start met hun crowdfunding! 

Wil jij ze helpen in hun reis tot impactondernemer? Of wil jij dat de wereld er een stukje mooier uit komt te zien door al hun acties tijdens de crowdfund campagne?

Denk aan plastic uit de kanalen halen (ploggen), video’s maken voor impact ondernemers of zero waste diners? Neem dan meteen een kijkje op hun platform en help mee.

SPECIALSTERREN ZOEKT IT’ERS MET EEN VORM VAN AUTISME
Specialisterren is een sociale onderneming waar mensen met autisme vanuit een stressarme werkomgeving, hoogwaardige IT dienstverlening leveren.
 
Bij Specialisterren zijn ze op zoek naar IT’ers die de principes van software development en/of software testing begrijpen. Ze hebben momenteel diverse soorten technische opdrachten waarbij ze jouw kennis en ervaring goed kunnen gebruiken!
Mensen met een vorm van autisme worden expliciet uitgenodigd om te solliciteren.
 
Kenmerkend aan Specialisterren is dat hun medewerkers echt centraal staan. Zo bieden ze zekerheid en persoonlijke begeleiding. Je kunt hier de ervaring lezen  van een van hun medewerkers.
 
Meer informatie kun je hier vinden en specifieke vacatures hier

TIP

WEBINAR ONLINE OVERTUIGEN
Heb je weleens heel hard gewerkt aan een campagne (die je zelf heel overtuigend vond), waar vervolgens heel weinig resultaat uit kwam? Dat is balen! Maar, hoe komt het eigenlijk dat je campagne niks opleverde?

In deze webinar gaat Martijn (oprichter van Elke Dag Beter) in op de principes van ‘online gedragsontwerp’; Hoe zorg je ervoor dat mensen gaan doen wat jij wilt op jouw website of landingspagina? Er worden praktijkvoorbeelden van een aantal non-profits onder de loep genomen en er is ruimte om jouw vragen te stellen of ervaringen te delen. Kortom een leerzame webinar door onze member Martijn. 

Ben je erbij op 20 april? Meld je hier aan 

FILOSOFIE DOOR FILOSOFEN 
Filosofieles van tien van de bekendste Nederlandstalige filosofen van nu! 

School of Life – een vaste boeker bij de Social Impact Factory – komt met een online programma!

In deze reeks vertellen tien van onze favoriete filosofen, zoals Stine Jensen, Denker des Vaderlands Paul van Tongeren, Daan Roovers en Lammert Kamphuis, over hun favoriete filosoof uit de wereldgeschiedenis. In een betoog en interview vol kennis en passie delen ze met je waar het nu echt om gaat.  

Tijdens de online programma’s maak je kennis met de levens en het gedachtengoed van de grootste filosofen uit onze geschiedenis, zoals Aristoteles, Nietzsche en Arendt. En je ontdekt waarom deze denkers er nu nog steeds toe doen! Dit alles hoor je vanuit het perspectief van experts die zelf ook originele denkers zijn, onder leiding van interviewer en publieksfilosoof Frank Meester.”

Startdatum: 21 april 2022, 20:00-21:30
Ticket: €199,-Meld je hier aan. 

Je hebt de april editie van de nieuwsbrief uit.

A network van people making impact

Get to know our network