Nieuwsbrief augustus

NIEUWSBRIEF JULI

Lees de maandelijkse nieuwsbrief van de Social Impact Factory hier! Blijf up to date met wat er speelt in het netwerk van de factory!

Marije Hoogendoorn
Auteur
Nieuwsbrief augustus

Juli 2020

Het is weer tijd voor een update! We zijn inmiddels weer een maand geopend voor publiek. Met alle maatregelen die wij genomen hebben is ons pand helemaal corona-proof en kan er op gezonde en veilige manier worden gewerkt en vergaderd. 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw vergadering? Bekijk dan onze website.

In deze nieuwsbrief brengen wij jullie graag weer op de hoogte van wat er speelt in het netwerk van de Factory. Mooie initiatieven en (online) activiteiten staan hierbij in de spotlight. 

Veel leesplezier!

ACTUEEL

WERKPLEKKEN

Ben jij op zoek naar een flexibele werkplek in het centrum van Utrecht? Of zoek jij een locatie voor een vergadering of workshop? Dan ben je bij de Social Impact Factory aan het juiste adres.

Bekijk hier onze website voor alle mogelijkheden. 

Social Impact Factory – werkplekken

GREEN RECOVERY STATEMENT 

Vorige week overhandigde onze partner MVO Nederland het Green Recovery Statement aan het kabinet. Met het statement pleit het Nederlands bedrijfsleven voor een duurzaam herstel van de economie na de corona crisis.

De Social Impact Factory ondertekende dit statement, samen met 200 andere bedrijven en organisaties.

Wil je meer weten over dit statement of het ook ondertekenen? Klik hier

Green Recovery Statement

WINNAARS ONDERNEMERS LINTJE

In april zijn wij gestart met de campagne voor het Ondernemers Lintje en de Ondernemersprijs.  Afgelopen week hebben wij de prijzen mogen uitreiken aan i-did, CoronaProtocollen, Nononsancy, De Fietskoerier Utrecht en GeluksBV. 

Deze ondernemers hebben tijdens de corona-crisis een grote mate van creativiteit en doorzettingsvermogen laten zien waarvoor wij ze graag in het zonnetje zetten. 

Wil je meer weten over de campagne en de winnaars? Bekijk het artikel op onze website

LEESTIP!

PAMPUS WORDT DUURZAAM EN ZELFVOORZIENEND

Kirkman Company, net Social Impact Factory onderdeel van het Powered by Meaning netwerk, is bezig met de funding en het creëren van partnerships voor een zelfvoorzienend Forteiland Pampus. 
Het doel is dat Forteiland Pampus over een aantal jaar volledig op wind- en zonne-energie draait en dat het net als 125 jaar geleden weer volledig zelfvoorzienend is. 
Wil je meer lezen over de ontwikkeling van Pampus? Lees het artikel op NOS

Pampus

FACTORY NEWS!

NIEUWE MEMBERS

Graag stellen wij onze nieuwe members aan jullie voor. Deze maand zijn De Fietskoerier Utrecht en Het Groene Brein bij ons gestart. Vanaf 1 juli zal ook Brize zich daarbij aansluiten.
De Social Impact Factory heet jullie van harte welkom! 
Wil jij ook member worden van de Social Impact Factory? Klik dan hier en meld je aan!

Nieuwe members bij de Social Impact Factory

WORKSHOP – 1,5M PROOF

Deze enthousiaste testimonial willen van Starfish21 willen wij graag met jullie delen: 

“Jaaaa we mochten weer!! Gisteren hebben we onze workshop ‘Werken met The Next Scan’ eindelijk weer live kunnen doen. De Social Impact Factory, ideaal op loopafstand van het station en met parkeergarages vlakbij, heeft ons de ruimte geboden die nodig was om alles binnen de RIVM richtlijnen te kunnen doen: stoelen in mooie ‘hokjes’ van 1,5 meter voor het plenaire gedeelte, tafels waar mensen op gepaste afstand met z’n vieren aan de slag konden en een organisatie en verzorging van de ruimte en de catering die als vanouds prettig, snel en goed was. Veel dank daarvoor! ” 
Bedankt voor de mooie feedback Starfish21. We verwelkomen jullie graag snel weer! 
Wil jij ook een workshop geven en zoek je de perfecte ruimte? Bekijk de website of neem contact op via reserveringen@socialimpactfactory.com

Workshop Starfish21

FROM OUR NETWORK

FUTUREPROOF

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en wil je positieve impact maken? Doe dan mee met Futureproof en ga de uitdagingen van morgen aan: sociaal én duurzaam. In vier maanden tijd volg je trainingen, vergroot je jouw ondernemende skills en word je deel van de Futureproof community. Je maakt direct verschil in praktijk, met je eigen start-up of een project van een sociaal ondernemer. Iets voor jou?
Meld je dan hier aan voor de informatieavond op 30 juli.

Futureproof!

DE UTRECHTER SCHENKT SOCIAAL MAAL AAN UTRECHTSE UITDAGING

Lange tijd hebben de gasten van de Utrechter donaties gedaan voor het ‘sociaal maal’. Met deze maaltijden maakt het restaurant het mogelijk voor Utrechters die niet de financiële middelen of sociale contacten hebben om toch uit eten te gaan.
Vanwege de corona-crisis konden deze maaltijden twee maanden lang niet uitgereikt worden en daarom besloot de Utrechter om een deel van de donaties te schenken aan Utrechtse Uitdaging die tijdens de lock down gratis gezonde maaltijden hebben bezorgd bij kwetsbare Utrechters.
Dankzij alle donaties bezorgden de vrijwilligers 100 extra maaltijden! 

Sociaal Maal

EVENTS

Ook voor de komende maand stellen wij onze kalender beschikbaar voor online events, webinars, trainingen, workshops en andere online activiteiten die worden georganiseerd door professionals uit ons netwerk.
Gelukkig kunnen we inmiddels weer groepen tot maximaal 40 personen ontvangen bij de Social Impact Factory! Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via de mail
Wil jij jouw online event laten opnemen in onze kalender? Stuur dan ook een mail!
Klik hier om onze evenementen kalender te bekijken!

Yes, je hebt de nieuwsbrief van juli uit!

Hopelijk zien wij je snel weer bij de Social Impact Factory.
Tot in augustus met een nieuwe Factory Update!

Marije Hoogendoorn

Social Impact Factory

COVID-19 update

Veilig werken en vergaderen