Nieuwsbrief Maart 2022

De nieuwsbrief van Maart 2022 van de Social Impact Factory Utrecht. Boordevol met nieuws, actualiteiten, tips, events, Factory news en een aantal oproepen

Rafaëla Pelleboer
Team Utrecht

Gezien de gebeurtenissen in Oekraïne – die een ieder van ons bezig houden – voelt het gek om je een nieuwsbrief te sturen. Toch willen we je graag op de hoogte brengen van nieuws uit de Social Impact Factory. 

Nu alle maatregelen zijn opgeheven, wordt het steeds drukker in de Social Impact Factory. Het doet ons goed om ons pand langzaamaan vol te zien stromen. We kunnen wel wat extra handen gebruiken om ons te helpen bij het hosten van onze gasten. Dus zoek je een leuke bijbaan? Lees dan vooral verder.

Verder in deze nieuwsbrief stellen we onze stagiair Azadin aan je voor, delen we actualiteiten, Factory news, events en oproepen. Kortom, weer een goed gevulde nieuwsbrief. 

Heb jij iets wat je graag terug zou zien in de nieuwsbrief? Laat het ons weten.

Veel leesplezier!

ACTUEEL

GELUKSCAFÉS
De eerste reeks van 6 GeluksCafés voor jongeren in Utrecht gaat van start 

Tijdens het GeluksCafé ontmoet je elkaar, ga je in gesprek en werk je aan inzicht en handelingsperspectief voor meer veerkracht, geluk en gezondheid. Door samen te werken aan je geluk is de opbrengst gelijk aan 1+1 = 3. Individueel én collectief.

Donderdag 10 maart 2022 start in Utrecht de eerste reeks van 6 GeluksCafés voor jongeren. Het eerste GeluksCafé is op 10 maart in de Social Impact Factory. Het start om 17.30 met een hapje en een drankje. Daarna ga je tot 19.30 uur samen aan de slag met Geluk. Na deze eerste bijeenkomst kun je besluiten of je de hele reeks mee gaat doen. Kijk op de website voor de tourdata

Komt de eerste reeks je niet uit? Dit jaar volgen nog een aantal reeksen GeluksCafés. Meld je hier aan.

EEN DUURZAAM COLLEGEAKKOORD
Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Doe mee met de campagne van SDG Nederland en roep de kandidaat-raadsleden in jouw gemeente op te kiezen voor een Duurzaam Collegeakkoord op basis van de SDG’s!

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij het behalen van de Sustainable Development Goals. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een overkoepelend kompas voor uitdagingen als armoede, kansenongelijkheid in het onderwijs en de klimaatcrisis. 

Zo doe jij mee:

  1. Download hier jouw favoriete SDG-tegel (of gebruik één van de algemene tegels)
  2. Post de tegel op je eigen social media accounts en die van je organisatie
  3. Vul dit eventueel aan met een onderwerp dat jij belangrijk vindt in jouw gemeente, zoals: groene en inclusieve stadscentra, regenboogzebrapaden, burgerparticipatie, aanbod van elektrische deel-vervoersmiddelen, hulp bij verduurzaming etc.
  4. Tag je gemeente en gebruik de volgende hashtags: #duurzaamcollegeakkoord #verkiezingen #thinkglobalactlocal #lokaleactie #gemeenten4globalgoals #SDGs2030
  5. Like en deel het Linkedin bericht van SDG Nederland.
  6. Roep anderen op om aan de campagne mee te doen, vraag naar hun favoriete SDG-tegel en wat zij belangrijk vinden in hun gemeente!

FACTORY NEWS

EEN NIEUW GEZICHT
Een nieuw gezicht in de Social Impact Factory Utrecht. De komende maanden komt Azadin Alsalem ons team versterken. Hij is een eerstejaars student Facilitair Leidinggevende aan het ROC Midden Nederland.

Hij zal onder andere onze gasten ontvangen en zorgen dat alles gedurende de dag goed verloopt. Leuk weetje over Azadin: hij is een trouwe fan van FC Barcelona en heeft nog geen enkele wedstrijd gemist.

Welkom Azadin!

BIJBAAN ALS HOST BIJ DE SOCIAL IMPACT FACTORY
Zoek je een flexibele bijbaan? Word dan host bij de Social Impact Factory

Nu het drukker wordt in de Social Impact Factory kunnen we extra handen gebruiken. Daarom zoeken we flexhosts. 

Als host van Social Impact Factory ben jij het eerste aanspreekpunt van onze gasten. Door jouw gastvrijheid en hulp, ontbreekt het onze gasten aan niets. Het is jouw taak om het bezoek aan de Factory zo aangenaam te maken en dat onze gasten terug willen komen.

Je bent flexibel qua uren. Dit betekent dat je zowel in het weekend als doordeweeks in te zetten bent, gedurende de dag of de avond. 

Interesse of wil je meer informatie? Stuur dan even een mail.

OPROEP

CROWDFUNDING LOCALS UTRECHT
De winkel van Locals geeft ons stadsie een centraal verkooppunt voor lokale makers

Locals Utrecht laat mensen in de stad kennis maken met Utrechtse makers. Zij maken zich hard voor het ontwikkelen en versterken van een lokale economie door middel van het verkorten van Utrechtse voedselketens. Zo verbinden zij land en stad en zijn daarmee hét platform voor Utrechtse voedselproducenten.

De winkel op de Vismarkt mag na een geweldig pop-up jaar door, oftewel de pop-upjas gaat uit en de winkeljas gaat aan. Het is daarom tijd om te verbouwen! De winkel wordt efficiënter ingericht waardoor zij het Utrechtse assortiment kunnen uitbreiden en zij meer producten verpakkinsgvrij kunnen aanbieden. Door middel van een crowdfunding via Voor je Stadsie zamelen zij geld in om deze verbouwing te realiseren.

Wil jij dat lokaal voedsel ook toegankelijker wordt in de stad? Ga naar Voor je Stadsie of Locals Utrecht en draag bij aan hun missie: Lokaal voedsel in de stad.

DOE MEE MET FUTUREPROOF
Tech for good inzetten? Kleding redden van de brandstapel? Bomen planten? Vluchtelingen een gezicht en stem geven?  Doe dan mee met Futureproof!

Futureproof is voor iedereen van 16 t/m 27 jaar die klaar is met stilzitten en écht iets wil betekenen. Die talenten verder willen ontwikkelen en ondertussen de wereld verbeteren. 

In onze impact ondernemerschaps programma’s krijg je professionele workshops van experts,  doe je werkervaring op en maak je direct verschil in de praktijk. Programma’s bomvol inspiratie, kennis en skills op het gebied van sociaal en duurzaam ondernemen en ook nog gratis! Zet je dromen om in actie. Of je nu ondernemer wilt worden of niet, iedereen kan op ondernemende wijze impact maken.

In maart en mei starten wij weer met onze programma’s zowel Online als offline in de steden: Den Haag, Eindhoven en Groningen. Kijk meteen op areyoufutureproof.nl voor meer info en meld je aan!

TIP

YSE VERKIEZINGSDEBAT
Bepaal jij op 16 maart welke koers Utrecht gaat varen en wil je weten wat de gemeenteraadsverkiezingen voor jou kunnen betekenen?

Kom op 9 maart naar het YSE Young Professional Verkiezingsdebat!

Deze avond zal in het teken staan van wat de gemeenteraad voor (aankomend) Young Professionals in Utrecht kan betekenen. Jonge kandidaten van de verschillende partijen uit de gemeente gaan met elkaar én met jou in gesprek over hoe zij uitdagingen van deze tijd willen aanpakken, zodat jij op 16 maart een weloverwogen stem kan uitbrengen! 🗳✨

Vanuit de Social Impact Factory Utrecht zal het debat gelivestreamd worden, maar er zijn ook een aantal fysieke plaatsen.

Wil jij er bij zijn? Schrijf je dan hier in. 

Datum: 9 maart 2022
Tijd: 19:30 – 21:30
Locatie: Social Impact Factory Utrecht en online

Benieuwd naar de (online) evenementen die worden georganiseerd?
Bekijk dan het volledige aanbod op de website. 

START UP LEAP
The next edition of the StartupLeap program will start on the 28th of March 2022! 

Do you have a startup idea but no idea where to start? Then StartupLeap is perfect for you!
It is a free 4-week online program where we help you prepare to kickstart your idea, develop personal skills, and connect you with entrepreneurs, experts, and incubator programs in the Netherlands! Check out the website for more information. 

The deadline to sign up for the next batch is the 23rd of March 2022. 

Questions? Please reach out to StartupLeap or Anik Metzger 

CURSUS DUURZAAM BELEGGEN
Je wilt gaan beleggen, op een duurzame manier. Maar hoe werken de financiële markten eigenlijk? En hoe weet je wat duurzaam is? 

Deze cursus helpt je beleggen te begrijpen, jouw doelen vast te stellen en jouw duurzame beleggingsplan te maken. Zo snap je wat je doet, en behaal jij het duurzame resultaat dat jij beoogt.Voor wie?Deze online cursus is gemaakt voor mensen geïnteresseerd in duurzaam beleggen; ongeacht hoeveel beleggingservaring je hebt of hoeveel geld je hebt om te investeren.

Data 2022
Workshop 1: Wat is duurzaamheid? 9 maart: 16:00-18:00
Workshop 2: Basis van beleggen? 16 maart: 16:00-18:00
Workshop 3Duurzame beleggingsstrategieën? 23 maart: 16:00-18:00
Workshop 4: Duurzame dilemma’s? 30 maart: 16:00-18:00

Interesse? Meld je hier aan

KOM FLEXWERKEN IN DE SOCIAL IMPACT FACTORY
Komen de muren op je af door het vele thuiswerken? Wil je graag a change of scenery?
Meld je aan voor gratis dag proefwerken in de Social Impact Factory.

Een werkplek in hartje Utrecht. Zo kun je tijdens je lunchpauze een rondje centrum lopen, kan je de dag door (h)eerlijke koffie van Bacchi drinken, een kop thee van Frank about tea en ben je omringd door groen van Sprinklr. 

Werk je vaker in de Social Impact Factory? Dan is een strippenkaart iets voor jou. Met een strippenkaart van 10 dagen kan je voor €8,50 (excl. BTW) per dagdeel komen werken? Koop hier je strippenkaart. 

Je hebt de maart editie van de nieuwsbrief uit.

Werk vanuit de fabriek

Word member van de Social Impact Factory