Nieuwsbrief Mei 202

In deze nieuwsbrief, delen we Factory News, events, tips en doen we een paar oproepen. Heb jij iets wat je graag terug zou zien in de nieuwsbrief? Laat het ons weten.

Rafaëla Pelleboer
Team Utrecht

Deze introductie begint met een terugblik naar de afgelopen maand. 

Na twee jaar werd de Event Summit weer georganiseerd. Dit is dé vakbeurs voor de evenementenindustrie en vond plaats in de Jaarbeurs. Met trots stonden wij samen onze horecapartner De Utrechter in de Utrecht straat en hebben we geïnteresseerden verteld over de Factory en sociaal ondernemerschap.

Verder heeft Azadin zijn stage afgerond en is ons jubilieum biertje gebrouwen door Brouwerij de Leckere. Ook hebben wij twee vergaderruimtes onder handen genomen, het resultaat vind je verderop in deze nieuwsbrief. 

Zo vliegt de tijd, want het is alweer mei. Deze maand komt de Rijne Tour naar ons pand, met een college over zonne-energie en geeft de Utrechste Euro Coöperatie een presentatie over de lokale valuta, de Utrechste Euro.  

Verder in deze nieuwsbrief delen we Factory News, events, tips en doen we een paar oproepen. Heb jij iets wat je graag terug zou zien in de nieuwsbrief? Laat het ons weten.

Veel leesplezier!

FACTORY NEWS

Makeover voor vergaderruimtes 7 en 9 
In ruimte 7: Sydney hebben we lamellen van I-did opgehangen. Zo kan je de ruimte scheiden van het gangpad. De vilten lamellen zijn gemaakt van werkuniformen van de Efteling. 

In ruimte 9: Tallinn is een muur met houten panelen betimmerd. Een project van onze klusjesman Rik en stagiair Azadin, waarbij het hout een restpartij is van Buurman. Bij Buurman hebben ze een circulaire bouwmarkt, waar je gebruikte bouwmaterialen kan kopen die klaar zijn voor een tweede leven. Wij zijn er blij mee!

Graag een keer vergaderen in één van deze ruimtes? Boek dan hier je vergaderruimte. 
UTRECHTSE EURO BIJ DE SOCIAL IMPACT FACTORY 
Op vrijdag 13 mei organiseert de Utrechtse Euro een presentatie voor ondernemers over de Utrechtse Euro met aansluitend een netwerkborrel bij de Social Impact Factory Utrecht.Ben je nieuwsgierig naar wat de Utrechtse Euro voor jou kan betekenen?

Kom dan naar de presentatie bij de Social Impact Factory en spreek na afloop op de borrel Utrechtse Euro ondernemers om van hen te horen hoe het netwerk bevalt.Al lid van de Utrechtse Euro? Sluit dan aan bij de borrel om leden uit het netwerk te spreken en ondernemers die nog niet lid zijn. Meld je hier aan. 

Programma:
15:30 – 16:00: Presentatie over de Utrechtse Euro voor ondernemers
16:00 – 17:30: Borrel

Rijne Tour : Het zonnige afscheid van fossiele energie in Utrecht
Op 17 mei komt de Rijne Tour naar de Social Impact Factory, met een college van professor Wilfried van Sark. 

Zonne-energie is aan een enorme opmars bezig. Naast een gestage stijging van het rendement, zijn kosten enorm gedaald, waardoor de hoeveelheid panelen onverwacht snel is gestegen in de afgelopen jaren. Dat creëert mogelijkheden om huishoudens meer en meer op zonne-energie te laten draaien en zo onafhankelijk van fossiele energie te verwarmen, koelen en opladen.

Professor Wilfried van Sark heeft deze ontwikkelingen de laatste 25 jaar op de voet gevolgd en licht op 17 mei toe op welke manier de exponentiële groei van zonne-energie onze energievoorziening in de komende 10 jaar verder gaat beïnvloeden. 

Wil je weten wat er aan zit te komen en hoe je hier een bijdrage aan kan leveren (en van kan profiteren?) Meld je hier aan en praat mee. Van huis tuin en keuken geïnteresseerden, bezorgde burgers tot energieprofessionals: iedereen is welkom. 

Voor 5,- heb je een ticket inclusief netwerkborrel na afloop. In één avond ontmoet je interessante nieuwe mensen en leer je van dé zonne-professor van de Universiteit Utrecht.

Lunchseminar – 10 juni
Waarom je je zakelijke én persoonlijke spaargeld moet beleggen in aandelen

Zet 10 juni in je agenda, want we organiseren een lunchseminar!

In dit eerste SIF lunchtime seminar van 2022 gaat één van onze members, Rik Viergever, uitleggen waarom iedereen zou moeten beleggen met haar/zijn spaargeld, zowel persoonlijk als zakelijk. Met grafieken en data maakt hij duidelijk wat het gemiddelde rendement is dat je kan verwachten bij beleggen in aandelen, in tegenstelling tot het gemiddelde rendement bij sparen. Ook gaat hij in op hoe je het beste kan beleggen als beginnende belegger en geeft hij praktische tips over welke beleggingsplatforms je het beste kan gebruiken.

Rik is één van de oprichters van Give for Good, een nieuw donatieplatform voor goede doelen, waarbij jouw donatie wordt belegd en elk jaar het rendement wordt overgemaakt naar een goed doel dat jij uitkiest. Dit zorgt op termijn voor veel méér impact en duurzame, jaarlijks-terugkerende inkomsten voor jouw favoriete goede doelen. 

Iedereen is welkom. Meer informatie over hoe je je kan aanmelden volgt nog. 

OPROEP

Coaches gezocht voor mensen met een vluchtelingenachtergrond
Plan Einstein partners, Build Your Own Future & Social Impact Factory zoeken Utrechtse ondernemers en professionals met ambitie om nieuwkomers te coachen! 

Het programmateam van de Social Impact Factory start in juni 2022 met het coachingstraject ‘Next Move Program.’ Hiervoor zijn ze op zoek naar ondernemers en professionals die nieuwkomers willen coachen. Deze nieuwkomers zijn mensen met een vluchtelingen achtergrond die wonen in het asielzoekerscentrum of elders in Utrecht. Het coachen is een investering van ongeveer 4 uur per maand. 

Nieuwkomers zijn starters op de arbeidsmarkt in Nederland. Ze hebben enorm veel motivatie om hun professionele kennis en kunde hier uit te voeren, maar vaak ontbreekt het hen aan een professioneel netwerk wat ze verder kan helpen om stappen te zetten. Deze starters hebben enorm veel passie voor het opzetten van een eigen bedrijf, het vinden van een eerste stageplek of baan in Nederland.

Als coach kun jij iemand 1-op-1 ondersteunen in het uitbreiden van iemands professionele netwerk én voor iemand kansen creëren om op zoek te gaan naar die eerste stageplek of baan. Ga jij de uitdaging aan?

Meld je aan voor het coachingstraject bij Miriam Frantzen, via dit aanmeldformulier of geef je op voor de digitale informatieavond op 10 mei!

Uppr zoekt marketing & communicatie stagiair (HBO-niveau)
Wil jij meewerken aan het uitbouwen van het merk uppr?

Tijdens de stage bij uppr ga je je bezig houden met het uitzetten en beheren van campagnes die leiden tot meer conversie. Je creativiteit kan je kwijt in het ontwikkelen en van on- en offline communicatiemiddelen en het werken aan social media en e-mailcampagnes. In de praktijk ondersteun je de formule manager in de uitvoering van de operatie. Uiteraard is dit in combinatie met het doen van jouw onderzoek!

In deze stage komen onderzoek, praktijkervaring en het kickstarten van jouw netwerk samen in een perfecte mix. Interesse? Stuur een mail met cv en motivatie naar ivar@upprplaces.com

TIP

De Maatschappelijke Beursvloer
Op 24 mei organiseert VC Utrecht in samenwerking met De Utrechtse Uitdaging en Capgemini de Maatschappelijke Beursvloer. Hét netwerkevent voor maatschappelijke organisaties en bedrijven in Utrecht. Tijdens dit jaarlijkse event wordt vraag en aanbod bij elkaar gebracht en waardevolle matches gemaakt in de categorieën:

1) Coaching, kennis/kunde en onderzoek
2) Communicatie/marketing en PR advies
3) Materialen en faciliteiten
4) Menskracht: klussen en activiteiten
5) Strategisch, organisatie en ICT advies
6) Juridisch/financieel advies

Vragen vanuit maatschappelijke organisaties en het aanbod vanuit bedrijven kunnen alvast doorgegeven worden via de website van VC Utrecht. Wil je ook bijdragen aan weer een succesvolle (live!) editie van de Beursvloer? Meld je aan!

Voor vragen kun je terecht bij Wouter Schild (06 1282 0912)

Je hebt de mei editie van de nieuwsbrief uit.

A network van people making impact

Get to know our network